300.00 lejes erkölcsi kártérítést ítélt meg a bíróság a korrupcióellenes főügyésznek az...

  300.00 lejes erkölcsi kártérítést ítélt meg a bíróság a korrupcióellenes főügyésznek az Antena 3 televízióval folytatott perében

  SHARE

  A ploieşti-i táblabíróság úgy döntött kedden, hogy Mihai Gâdea, Bianca Grigore és Mugur Ciuvică újságírók, az Antena 3 kereskedelmi társasággal szolidárisan, erkölcsi kártérítés címén 300.000 lejt kell hogy fizessenek Laura Codruţa Kövesinek, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének.

  A bíróság szerint az újságírók megsértették Kövesinek a becsülethez, a méltósághoz, a jó hírnévhez és magánélethez kötődő jogait.

  Ugyanakkor arra kötelezik Mihai Gâdeát és az Antena 3-at, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, és az Antena 3 csatorna három egymást követő napon az összes híradójában, Mihai Gâdea pedig a Sinteza zilei című műsorban teljes egészében ismertesse a bíróság döntését, legtöbb öt nappal azután, hogy ez jogerőre emelkedett.

  A döntés ellen 30 napos határidővel lehet fellebbezni.

  Laura Codruţa Kövesi 2014 júniusában tett feljelentést az Antena 3 és annak újságírói ellen, azt állítva, hogy a Sinteza zilei című műsorban hamis állításokat fogalmaztak meg, amelyek súlyosan érintették emberi méltóságát

  AGERPRES