91 éves férfira támadt a medve Valea Doftanei településen

  91 éves férfira támadt a medve Valea Doftanei településen

  SHARE

  91 éves férfira támadt rá kedden a medve Valea Doftanei településen. A nagyvad több sebet is ejtett áldozatán, akit egy mentőcsapat a sürgősségi kórházba szállított.

  A Prahova megyei mentőszolgálat szóvivője, George Duţă szerint a férfit saját udvarán támadta meg a medve, az erdőtől nem messze.

  Az idős férfi a törzsén és a combján szerzett sérüléseket. Az áldozatot a ploieşti-i sürgősségi kórházba szállították, ahonnan áthelyezik majd a fertőző osztályra.

  A Prahova megye csendőrség információi szerint a férfi az erdő közelében található kertjébe ment, hogy megvizsgálja a kerítése állapotát, és egy olyan ösvényen ment, ahol meglepte a medvét, amely megtámadta.

  A férfi azt állítja, abban a pillanatban megütötte fejszéjével a nagyvadat.

  A helyszínen nagy lábnyomokat és kisebbeket is találtak, így valószínű, hogy a férfi egy boccsal lévő anyamedvét lepett meg, emiatt támadt a férfira az állat.

  Az év folyamán több személyre, főleg pásztorokra támadtak rá a medvék, sok helyen jelentős anyagi kárt okoztak, miután háztartásokba törtek be és több tucat állatot öltek meg.

  A csendőröknek több alkalommal is közbe kellett avatkozniuk a medvék elkergetésére olyan helyeken, ahol lakott területre tévedtek az állatok, így Buşteni, Comarnic, Breaza şi Vălenii de Munte településeken is.

  AGERPRES