A vásárhelyi magyarság erős képviselője: “fogd be a szád!”” – torkolta le...

  A vásárhelyi magyarság erős képviselője: “fogd be a szád!”” – torkolta le kolléganőjét

  SHARE
  Magyary Előd (Kép forrása: ZideZi)

  Újra szintet lépett a marosvásárhelyi RMDSZ városi képviselete.

  A legutóbbi tanácsülésen a POL képviselője hangot adott felháborodásának, miszerint a jelenlevők épp eltérnek az ügyrendben meghatározott témától, mire Magyary Előd, az RMDSZ színeiben megválasztott tanácsos nemes egyszerűséggel csak annyit reagált: „fogd be a szád!”.

  Az RMDSZ megyei szervezete, Péter Ferenc vezetésével később közleményt adott ki, amelyben élesen elhatárolódnak egyes marosvásárhelyi RMDSZ politikusok által kifejtetett véleménytől, elítélik tetteiket és egyúttal belső vizsgálatot ígérnek.

  Korábban Vass Levente, Marosvásárhely RMDSZ színeiben megválasztott képviselője fogalmazott meg – állítása szerint magánvéleményként – olyan gondolatokat, amelyek sokak felháborodását kiváltották a legtöbb marosvásárhelyit tömörítő Facebook-csoportban.

  A képviselő azon a Hermann Mark Christianon gúnyolódott, aki korábban kénytelen volt a város közismert szélhámosától egy aljasul kivitelezett fizikai bántalmazást elszenvedni. A magyarság képviseletének ígéretesként induló képviselője saját Facebook-oldalán ugyanakkor egyértelművé tette, hogy röhög az egész agresszív eseményen, úgy fogalmazott a tökön rúgást valóban elszenvedő politikustársa kapcsán, hogy az már az „ágyékával kampányol”.

  A „Marosvásárhelyiek” Facebook-csoportba írt kommentjeit ugyanakkor később törölte.

  Kritiq.eu