Az AGERPRES hírügynökség vezérigazgatóját is díjazták a Feddhetetlenség, jó kormányzás és társadalmi...

  Az AGERPRES hírügynökség vezérigazgatóját is díjazták a Feddhetetlenség, jó kormányzás és társadalmi felelősség gálán

  SHARE

  Simina Tănăsescu államelnöki tanácsost, Mihai Darabant, a román kereskedelmi és iparkamara elnökét, Alexandru Giboit, az AGERPRES hírügynökség vezérigazgatóját és a Sinteza folyóiratot is kitüntették a Cotroceni Nemzeti Múzeumban pénteken megrendezett gálán, amely a Feddhetetlenség, jó kormányzás és társadalmi felelősség címet viselte.

  A feddhetetlenségért járó kitüntetést Simina Tănăsescu államelnöki tanácsos, alkotmányjogász és az európai jog szakértője, a Sinteza folyóirat mint a ‘párbeszéd és tolerancia kultúrájának népszerűsítője’, Alexandru Giboi az AGERPRES hírügynökség minőségi, objektív és pártatlan híreiért, valamint Mihai Daraban az általa vezetett intézmény élén kifejtett tevékenységéért kapta.

  A jó kormányzásért Liviu Jicman, a Cotroceni Múzeum vezérigazgatója, Sorana Baciu volt gazdasági államtitkár, Marilen Pirtea, a temesvári Nyugati Egyetem rektora, valamint Claudiu Vrînceanu, a Romanian Business Leaders képviselője érdemelt kitüntetést.

  A társadalmi felelősségért járó díjakat Peter Langer, a Duna-régió főbiztosa, Richard Stock, az EUNET elnöke, Pietro Elisei, az Európai Bizottság városi fejlesztési szakembere, és Dumitru Borțun egyetemi tanár vehette át.

  AGERPRES