Az egyértelmű helyzet: Storcknak mennie kell!

  Az egyértelmű helyzet: Storcknak mennie kell!

  SHARE

  Azt sem igazán értem, hogy mit várt a szövetségi kapitány a szurkolóktól? Arra panaszkodott ugyanis a porosz edzéseket mellőző szakember, hogy a szurkolóktól nem kapottak támogatást. Hm. Tényleg?

  A helyzet az, hogy a szurkolók meg nem igazán kaptak semmit Bern Storcktól. Az Eb-szereplés? Ugyan, ne tegyük az eszünket itt jobbra-balra, mintha nem tudnánk, hogy az még a Dárdai által összeállított keret, és ami még fontosabb, a Dárdai által megalkotott taktika eredménye. Hogy utána mi jött? Aminek jönnie kellett volna, az Storck munkájának eredménye, aki vagy folytatja a Dárdai hagyományt, vagy valami újba kezd, de így, a selejtezősorozat végére megállapíthatjuk, akármelyik utat is választotta, aligha nevezhető sikeresnek.

  storck

  Jó persze, megvan a harmadik hely. Jó, persze, megvertük tegnap este, nagy kínlódva a feröeri halász-válogatottat. És? Azt hitte Storck, hogy az Andorra elleni csúnya zakó elfelejtődik egy Feröer elleni egy-nullával?

  Vagy mit hitt? Én ezt sem értem…

  Ahogy azt sem, hogy miért kérdés az Magyarországon egyeseknek, hogy Storck menjen-e vagy maradjon. Istenem, ez egy versenysport, eredmény-centrikus, és, ha valaki nem hozza az eredményeket, akkor attól meg kell válnunk. Ennyi. DAS IST!

  Már az nagy hiba volt, hogy Andorra után nem mutattak neki ajtót, de az még magyarázható azzal, hogy menet közben veszélyesebb a változtatás, mint a kényszerből megtartott rossz. Mostanra semmi sem magyarázza Storck marasztását, de valami miatt nincsenek illúzióim, maradni fog.

  Maradni fog, mert jól belesimult az alföldi, délibábos tájba, eleget tesz egy két fontos ember óhajának, hogy X játékost szerepeltessen, átigazolási értéküket növelve, benne az okosban a csávó, elbundázgatnak itt az épülő stadionok árnyékában, a TAO-pénzekből, amelyek közösségi jellegüket már rég elvesztették.

  Igen, mert a magyar sportpolitika is hibás: iszonyatos pénzek mennek a sportba, azon belül is a magyar fociba. Stadionok épülnek, szépülnek, az akadémiák virágoznak, és a klubcsapatoknak sem volt még soha annyira biztos az anyagi helyzetük, mint az Orbán miniszterelnöksége alatti elmúlt hét évben.

  S akkor mégis, mi lehet a baj? A baj megnevezése kurva egyszerű, nem filozófia, csak sima logika: ha nincs számonkérés, akkor mindenki fürdőzget a párezer milliárdban, és basznak dolgozni. Az eredmények nem maguktól születnek, és nem pénzből, hanem munkából – tessék kilátogatni Izlandra, ha nem hiszik.

  Nálunk viszont nincs munka, ami van az inkább alibizés, cserébe van a nagy pofa, és – hogy mennyire átvette a magyar mentalitást Storck – a szurkolók hibáztatása. Ennyi.

  Holott a képlet egyszerű: az az edző, aki a sikeres Eb szereplés után elveszíti a selejtők során kötelezően hozandó meccset Andorra ellen, az nem maradhat a helyén.

  Ha mégis, akkor annak üzenete van.

  Nagyon rossz üzenete!

  Örsh – Kritiq.eu