Borvízhegesztés röpködő szamovárral – a MÁÉRT erdélyi tanulságai

  Borvízhegesztés röpködő szamovárral – a MÁÉRT erdélyi tanulságai

  SHARE

  Miközben Czirják Árpád is kimondta azt, amit jómagam is pedzegetek már egy ideje, miszerint az erdélyi magyar politika eszentéstűl, néppártostúl mindenestől egy nagy porhintés, a Magyar Állandó Értekezlet című összenemzeti semmitevés keretében leültek az erdélyi magyar politikai alakulatok, hogy megbeszéljék a semmit. Mindegy, legalább egy közös fotóra jók voltak, nekünk meg marad a megélhetés abban az európai országban, ahonnan a legtöbben menekültek el az utóbbi évtizedekben, ráadásul nem is volt háború.

  Az erdélyi magyar sajtóba leginkább Tőkés László Sajtóirodája révén szivárgott be a hír, hogy megtörtént a nagy találkozás, amelyen immáron az MPP is részt vett. Hogy miért bír hírértékkel, ha az RMDSZ-EMNx találkozón részt vesz az RMDSZ egyik fiókszervezete is, az örök rejtély marad, de nagyvonalúan lépjünk tovább.

  Azt hihetnénk, hogy valamiféle megváltó-programot dolgoznak majd ki közösen, esetleg az RMDSZ-t ráveszik arra, hogy a román szocik korrupcióellenes intézkedéseihez ne nyújtsanak segítő kezeket, nem jó az, ha minket égetnek vele, amúgy is égünk, mint a Reichstag a természetvédelmi területek bányászat javára történő törvénypuccsa miatt, amit voltak szívesek az udéméristák megszavazni.

  De íme, miről beszéltek ők, a nagyok, saját szavaik szerint:

  „Ezen az autonómiák közösen képviselt alapelveiről és a magyar Országgyűlés volt elnöke által kezdeményezett autonómia-kerekasztal további, elnöki szintű találkozóiról volt szó”

  Autonómiák? Az igen. És megbeszélték az autonómiákon kívül azt is, hogy mikor beszélgetnek legközelebb. Nagyon fontos találkozó volt, mit ne mondjak, a State Department munkatársait külön gyűlésre rendelték be, hogy mit kell tenniük. Ja, nem, bocsánat, ez Katalónia kapcsán lehetne érvényes elképzelés.

  S miközben felmásznak a borvízfára, hogy harisnyákat hegesszenek, addig Szili Katalin szamovár képében repül el felettünk az elvesztegelt idővel együtt, igen, ő, aki szó nélkül ülte végig ősszociként a Gyurcsány-kormányokat, hogy ma népnemzeti ágensként a mi autonómiánkért harcoljon.

  Istenem, védj meg tőlük minket, a többiekkel elbánunk mi magunk is!

  Ghonzó

  Kritiq.eu