DALPREMIER: Karanténos slágert alkotott a Teddy Queen

  DALPREMIER: Karanténos slágert alkotott a Teddy Queen

  SHARE
  Fotó: Török Arnold

  Az indie/alternatív rock zenét játszó banda 2016 tavaszán alakult és 2018 óta zenélnek Teddy Queen néven. 2019-ben adták ki második kislemezüket, amelynek címadó dala, a Nem Szól Rám Senki a magyarországi Ígéretes Titánok médiaorgánum által meghirdetett versenyen az Év Dala lett. A Minden a helyén című daluk a Petőfi Rádióban a hónap dala volt 2020 novemberében, valamint az erdélyi VIBE Fesztivál himnusza. A zenekar 2020 decemberében Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesült Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata által.

  Az a művész aki tiszteli a követőit, rajongóit, ilyenkor is alkot, ha nem is tudja megvillantani magát nagyobbnál nagyobb fesztiválokon. A karanténos hangulatot tehát félretéve új dallal és videóklippel jelentkezik a gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar.

  A Hétfő várjon egy felszabadult érzésvilágot tükröző dal, amelyben visszatérő motívum a vendégszeretet és a befogadás. Életre kelti a folyamatát annak, ahogy egy magányosnak ígérkező estét végül a váratlan vendégek és a szabadság érzése kerít hatalmába.

  A fiúk legújabb dala egyben a zenekar idén megjelenő nagylemezének első dala. Az új dal strófái a nyitottságról tanúskodnak és ezzel hatott a videóklip képivilágára, ahol egy házigazda, akit  a zenekar frontembere játszik, vendégül látja otthonában sokrétű már-már eklektikus ismerőseit, akiket a zenekar többi tagja alakít. A felvétel azt közvetíti, hogy sokan sokfélék vagyunk, de mindannyian átéljük a kedvenc tevékenységeink okozta mámoros hangulatot, amit a klipben koncertfelvételekkel érzékeltetnek.

  A dal hanganyaga a gyergyószentmiklósi Mountaint Air Studióban készült: a felvételért és keverésért Bagossy László felelt, az utómunkát pedig Szabó Szebasztián (Miracle Sound Studió) végezte. A videóklipet Török Arnold forgatta és vágta, valamint Kusztos Dávid színezte. A projekt létrejöttét a Gyergyói Erőforrás Központ támogatta.

  Sajnos a jelenleg kialakult helyzet miatt, egyhamar nem hallhatjuk élőben a fiúkat, leghamarabb a Magyarország alternatív szcénájának teret nyújtó Fishing on Orfű fesztiválon találkozhatnak velük a rajongók, a hazai közönség pedig október 2-án Kolozsváron a Flying Circus klubban és október 3-án Marosvásárhelyen a Jazz&Blues Club színpadán a Kiscsillaggal való közös koncerteken hallhatja őket.