Dragnea:Meg kell találni a megoldást, hogy törvényes keretet kapjanak az LGBT közösség...

  Dragnea:Meg kell találni a megoldást, hogy törvényes keretet kapjanak az LGBT közösség tagjainak élettársi kapcsolatai

  SHARE

  Meg kell találni a megoldást, hogy törvényes keretet kapjanak az LGBT közösség tagjai között lévő élettársi kapcsolatok is, nyilatkozta hétfőn Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke.

  “Ami az LGBT közösséget illeti, meg kell találnunk azt a megoldást, amelynek révén törvényes keretet kapnak az élettársi kapcsolatok. Továbbá szabályozni kell az egyszülős családok helyzetét is.

  Komoly párbeszédre van szükség, hogy minden területet lefedjünk.

  De egyik nem zárja ki a másikat” – nyilatkozta Dragnea a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai bizottság ülését követően.

  Arra a kérdésre, hogy a párt dolgozik-e egy ilyen törvénytervezeten, az elnök igennel válaszolt.

  “Igen, már dolgoznak rajta a témával foglalkozó egyesületekkel. Dolgoznak, találkozókat tartottak egyesületekkel, civil szervezetekkel. A párthoz eddig nem érkezett erre vonatkozó tervezet, de már zajlanak a tárgyalások, és szerintem nagyon jó, hogy együttműködünk ezekkel a szervezetekkel” – mondta Dragnea.

  Arra a kérdésre, hogy valóban május 26-án lenne-e a család alkotmányos meghatározásáról szóló népszavazás, a pártelnök elmondta, hogy ez nem egy hivatalos dátum. “Nem tudom, honnan, ez nem hivatalos. Nagyon sokan szeretnének Bukarestbe jönni” – tette hozzá Dragnea.

  A PSD-elnök hozzátette, egyelőre nem hirdette ki az államelnök a referendumtörvényt, így nincs egy kiindulópont, amelytől számítva cselekvési tervet lehetne készíteni, ezért nem lehet tudni, mikor lenne esedékes egy, a hagyományos családmodellt támogató felvonulás szervezése.

  AGERPRES