Édentől Keletre sajtótájékoztató Marosvásárhelyen

Édentől Keletre sajtótájékoztató Marosvásárhelyen

SHARE

Az Édentől Keletre filmklub március 21-én, szerdán, 12:00 órától sajtótájékoztatót tart Marosvásárhelyen az András Lóránt Társulat székhelyén, a Braila utcai zsinagógában (Braila utca 10).

Íme a szerkesztőségünknek beküldött levelük:

Az Édentől Keletre filmklub két, anyagi támogatás nélküli sikeres évet tud maga mögött. Az évek során havonta többször vetített filmeket az érdeklődőknek és hívott meg alkotókat közönségtalálkozókra. A rengeteg pozitív visszajelzés megerősítette a szervezőket abban, hogy érdemes folytatni a megkezdett munkát, és egyben szintet is lépni. A 2018-as év elején az Aranka György Alapítvány segítségével a filmklub szervezőcsapata sikeresen pályázott a Nemzeti Kulturális Alap filmkollégiumához. Az elnyert 800.000 forintot a Filmklub filmes alkotók – rendezők, forgatókönyvírók, színészek – meghívására fordítja. Az alkotókkal közös filmnézés, közönségtalálkozó, műhelymunkák március 30. és június 31-ike között zajlanak, FILMES TALÁLKOZÁSOK névvel.

Meghívott alkotók: Bergendy Péter rendező (A vizsga), Gigor Attila rendező (Kút, Terápia, A nyomozó), Kurta Niké színésznő (Kút), Kincses Réka rendező (Szülőföld, szex és más kellemetlenségekBalkán bajnok), Madarász Isti rendező (Hurok, Egy szerelem gasztronómiája, A Fekete Múmia átka), Hegedüs Bálint forgatókönyvíró (Kincsem, Liza a rókatündér, Egy szerelem gasztronómiája, Parkoló), Köbli Norbert forgatókönyvíró (A vizsga, Félvilág, Örök tél), Szász Attila rendező (Félvilág, Örök tél), Lovas Balázs forgatókönyvíró (UtolérLajkó – cigány az űrben).

Mindenkit szeretettel várunk!