Egész nap Johnny Hallyday slágerei szólnak a brüsszeli metróban

  Egész nap Johnny Hallyday slágerei szólnak a brüsszeli metróban

  SHARE

  Egész nap Johnny Hallyday dalai szólnak szerdán a brüsszeli metróban tisztelgésként a hajnalban elhunyt francia énekes és színész emléke előtt – jelentette be a belga főváros tömegközlekedési vállalata (STIB).

  “Johnny Hallyday emlékére ma az elhunyt legnagyobb slágereit fogjuk játszani a metróban” – írta a társaság reggel a Twitteren.

  Számos francia nyelvű belga rádió- és tévécsatorna különleges adással készül a “francia Elvisként” is emlegetett énekes halála miatt.

  Az RTBF közszolgálati televízió műsorában Rudy Léonet újságíró hangsúlyozta, hogy a belga apától született Johnny Hallyday “ikonná vált a francia kultúrában, nem pusztán egy énekes volt”.

  Charles Michel belga kormányfő szerda reggel “hatalmas művésznek” nevezte az énekest, akinek a nemzedékeken átívelő munkásságára mindig emlékezni fogunk.

      “Életünk egy része távozik Johnny Hallyday-jel” – közölte Didier Reynders belga külügyminiszter.

  Hallyday – eredeti nevén Jean-Philippe Smet – 74 éves volt, egy ideje rákbetegséggel küzdött. Pályafutása az 1960-as években kezdődött, és a francia szórakoztatóipar egyik legnagyobbjaként tartották számon.

  Belga apjára tekintettel “érzelmi okokból” egy időben próbálta megszerezni a belga állampolgárságot, de aztán felhagyott ez irányú erőfeszítéseivel.

  A 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadás után más külföldi előadóktól eltérően Hallyday a biztonsági aggodalmak ellenére sem volt hajlandó törölni két belgiumi koncertjét.

  MTI