Egy éve majdnem meghalt, most olimpiai bronzérmes lett

  Egy éve majdnem meghalt, most olimpiai bronzérmes lett

  SHARE

  Marc McMorris tavaly márciusi snowboard balesete után abban sem volt biztos, hogy életben marad.

  Noha még csak pár napja rajtolt el a téli olimpia és a versenyek legtöbbje még hátra van, a „legnagyobb” győztes már megvan. A férfi snowboard slopestyle döntőjét az amerikai Redmond Gerard nyerte, míg a kanadai Marc McMorris megismételve négy évvel korábbi teljesítményét a harmadik helyen végzett.

  Ennek ellenére a kanadai számára már az hatalmas siker, hogy indulni tudott Phjongcshangban. Nem a tudása miatt, hiszen korábban három érmet nyert az extrémsportokat tömörítő X Games nevű rendezvényen, illetve két kristálygömbbel gazdagodott, miután megnyerte a Big Air és az összetett világkupát is.

  Azonban tavaly márciusban súlyos edzésbalesetet szenvedett, melynek következtében eltört az álla, a bal karja, a medencecsontja, több bordája, valamint megrepedt a lépe és a bal oldali tüdeje is sérült.

  A baleset után mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol több műtétet hajtottak végre rajta.

  McMorris egy trükkös ugrás után egy fának ütközött, később úgy emlékezett vissza, abban sem volt biztos, hogy életben marad, arra meg gondolni sem mert, hogy valaha még snowboardozni fog. Még egy év sem telt el a balesete óta, és olimpiai bronzérmes lett.

  MTI