Elengedték a rendőrt rugdosó Boureanu-t

  Elengedték a rendőrt rugdosó Boureanu-t

  SHARE

  Távozott a rahovai börtönből pénteken Cristian Boureanu.

  A bukaresti törvényszék pénteken döntött arról, hogy a hatósági közeg bántalmazásával vádolt Cristian Boureanu ellen intézkedést előzetes letartóztatásról hatósági felügyeletre módosítja.

  Boureanu előzetes letartóztatásban ült az elmúlt két hónapban, ezt most hatósági felügyeletre változtatta a bukaresti törvényszék. A döntés jogerős.

  A volt képviselő ellen hatósági közeg bántalmazása miatt emeltek vádat, miután agresszívan lépett fel egy rendőrrel szemben, barátnőjének, Laura Teodora Dincának pedig hamis tanúzás miatt kell bíróság elé állnia.

  A közúti ellenőrzést végző rendőrök június 9-én éjszaka a bukaresti Aviatorilor sugárúton állították meg az autót, amelyben Boureanu is utazott. Amikor az egyik rendőr elkérte az autót vezető személy iratait, a jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu megfenyegette őt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta. Ezt követően a rendőr megütötte Boureanut, aki a földre esett. Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be a rendőrségre. A történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt.

  AGERPRES