Elítéli egyes tagjai viselkedését az RMDSZ Maros megyei szervezete

  Elítéli egyes tagjai viselkedését az RMDSZ Maros megyei szervezete

  SHARE

  Az RMDSZ Maros megyei szervezete elítélte “néhány RMDSZ-es tisztségviselő által a közösségi média felületein közzétett bejegyzéseket” a csütörtökön közzétett Facebook bejegyzésében. A nyilatkozat a Tutun kávézóban kialakult incidenst követő viták kapcsán jelent meg. Az összetűzés során Hermann Mark Christian városi tanácsos fizikai erőszak áldozata lett.

  Az incidenst követően a támadó, Kovács István Dávid, felszólalt a keddi tanácsülésen is, kérve, hogy a tanácsosok intsék fegyelemre kollégájukat. Mindezt annak ellenére, hogy a videófelvételből világosan látszik, hogy ő maga a támadó, a tanácsos nem ütött vissza.

  A felszólalást követő Facebook vita során több minősíthetetlen kijelentés is megfogalmazódott, feltehetőleg ezekre vonatkozik az RMDSZ nyilatkozata. Mi csak Vass Levente egyik kijelentését emelnénk ki ezek közül:

  Vass Levente hozzászólása a Marosvásárhelyiek Facebook csoportban.
  Sokkal súlyosabb, hogy egy urológus orvos mondja ezt, aki teljesen tisztában van azzal, hogy milyen veszélyei és szövődményei lehetnek egy ágyéki tájon kapott rúgásnak.

  Következzen az RMDSZ Maros megyei szervezetének közleménye:

  “Nyilatkozat

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elítéli az erőszak minden formáját és a párbeszédre épülő politikában hisz. A marosvásárhelyi tanács-testület is a párbeszéd mellett döntött akkor, amikor nem vonta meg jogaitól azt a polgárt, akinek szót adott az elmúlt tanácsülésen.

  Azt tapasztaljuk, hogy a közbeszédben a szándékos félremagyarázás és megvezetés azt a tévhitet kelti, hogy az RMDSZ frakció rosszhiszeműen járt el ebben az esetben. 
  Nem a választott testület feladata igazságot szolgáltatni. Az ügy körülményeinek vizsgálata a nyomózó hatóság és ügyészség hatáskörébe tartózik.

  Az RMDSZ elhatárolódik az erőszak minden formájától. Az elmúlt napokban néhány RMDSZ-es tisztségviselő által a közösségi média felületein közzétett bejegyzések nem képviselik szervezetünk által megfogalmazott értékeket. Állásfoglalásaik magánvélemény, amelyek semmilyen formában nem tükrözik a szervezet álláspontját. A személyes konfliktusok nem nyomhatják rá a bélyeget a közösségi képviseletre.

  Az érintettek ellen belső vizsgálatot indítunk.

  Péter Ferenc,
  Maros megyei RMDSZ elnök”