Élménybeszámoló: Az igazság Méráról

Élménybeszámoló: Az igazság Méráról

SHARE
Fotó: Bethlendi Tamás, Forrás: Méra Világzenei Csűrfesztivál hivatalos Facebook oldala

Talán senki nem tudná leírni a Méra Világzenei Csűrfesztivál hangulatát, de egy biztos, aki egyszer betette a lábát a fesztivál területére, egy teljesen más univerzumba fizetett belépőt, mire pedig a kijáraton kisétált, egy teljes metamorfózison ment keresztül.

Ami egy atmoszférát adott, mindazok mellett, a teljesen minimalisztikus, mégis egyszerűségében nagyszerű design mellett, az az embereknek egymáshoz való hozzáállása volt. Mintegy iratlan szabályként érvényesült az egymásnak adott tiszteletadás kicsitől a nagyig, bőrszíntől, kortól függetlenül. Már szinte meglepő volt mindenki közvetlensége, legjobb hasonlat talán az lenne, hogy egy nagyobb családként működtek együtt a résztvevők, fesztivál végére pedig aligha maradt egy lélek, akire nem mosolyogtál rá cinkosan, mert tegnap épp együtt roptátok a táncházban vagy zenéltetek jam sessionon.

A fesztivál területe nem volt túl nagy, egy nagyobbacska udvar méretű, de talán ez nem is volt probléma, hiszen a kisebb színhely nagyobb beláthatóságot biztosított a programokra, mindemellett pedig nem kellett ide-oda futkorászni, hogy mindent kipróbálhass, így nyugodtan koncentrálhattál az éppen zajló eseményre. Az udvarból egy híd vezetett át a Chill Zone-ba, este pedig lampionfények világították be a fás környezetet, ahol tényleg érezni lehetett a hely idillikus hangulatát.

A fesztivál, mondhatni minden korosztálynak lehetőséget adott a szórakozásra.

A gyerekeknek kialakított rész volt játszásra, ezenkívül napközben néptáncoktatás, filmvetítés, mesemondás kicsiknek és nagyoknak és még sok más egyéb program volt, este pedig a csűr színpadán koncert, ezt követően táncház, a mellette levő sátorban pedig jam session zajlott.

Szinte lehetetlen volt nem bekapcsolódni valamibe, hisz mindenki akkora örömmel és izgatottsággal vett részt a programokon, hogy még ha laikus is voltál, mint egy kisgyerek kívántad, hogy te se maradj le erről az élményről. A szervezők profik, a résztvevők barátságosak, a mexikóiak “loco”-k voltak, mi meg reméljük, hogy jövőben is ott lehetünk.