Ez volna az új trend? CGI modellek mindenhol

  Ez volna az új trend? CGI modellek mindenhol

  SHARE

  Milyen gyönyörű ez a modell! Hmm, valami furcsaságot vélek felfedezni az arcán. Álljunk csak meg! Hiszen ez nem is egy ember! Ez volna az új trend? CGI (computer – generated imagery)  modellek?

  Az első, akire rábukkantam Shudu volt. A világ legelső digitális szupermodellje. Meglepődtem, de egyúttal érdekesnek találtam. Sok kérdés merült fel bennem. Miért? Kinek az ötlete volt? Ki készíti? Megéri ez nekik? Talán anyagi meggondolásból? Egyszerűbb megfizetni egy szakit, aki nem mellesleg bármiféle pózban, öltözetben ábrázolni tudja a ”kisasszonyt”, mint egy hús-vér embert? Sőt, még az öregedés és hízás veszélye sem áll fenn. (Hisz köztudott, ha nem vagy csont és bőr, vagy -10 kg a mérlegre állva, nem lehetsz modell.)

  Azóta utánéztem, egyre többen vannak. Nemrég rábukkantam  két újabb példányra is. Margot és Zhi a Balmain francia divatház legújabb reklámarcai. Shuduval karöltve virítanak a plakátokon. Balmain army-nak, azaz Balmain seregnek hívják őket.

  Ennek a modellek nem kifejezetten örülnek. Úgy érzik, veszélyeztetve van a munkájuk. Egyikük azt nyilatkozta, hogy nem létező lányokkal versengeni ijesztő. 

  Hogyan reagálnál rá, ha egy szép napon azt mondaná a főnököd: ”Viszlát! Egy számítógép által létrehozott digitális valami fog leváltani.”

  Ha nem lenne elég a modellek világa, bemutatnám lilmiquelat.

  Teljes nevén Miquela Sousa, egy digitális zeneszerző. Ugyancsak CGI technikával készül, legelőször 2016-ban bukkant fel, egy Instagram oldalon. Azóta számai is megjelentek, mint például a ”Not mine”.

  Ami talán rosszabb az ő esetében, hogy TAGADJA, mi is valójában. (Pedig első ránézére észreveszi az ember.) Később csatlakozott Lawko és Bermuda. Útóbbi feltörte Miquela Instagram fiókját és képeket tett ki saját magáról az alábbi szöveggel:

  ‘’Hi guys! Bermuda here. Soooo… you’re being lied to by a fake a*s person. Literally who is buying this for one second? Apparently a lot of you. …Sorry, Miquela. (….) Go follow @bermudaisbae.”

  Lényegében közölte a követőkkel, hogy a lány hazudozik, majd arra kérte őket, hogy kövessék őt inkább. Többször is megfogalmazta, hogy nem érti, miért kell hazudni azoknak az embereknek, akik melletted állnak. Úgy véli fontos, hogy milyen üzenetet adsz át számukra.
  Majd mindezek után a saját oldalán ilyen képek jelennek meg:

  ”Nem akartak beengedni a VMA-ra (MTV Video Music Awards). Meg akarok halni (Talán ki is hasítottam egy limuzin kerekeit kifelé jövet.)” -írja a robot.

  Példaértékű. Valóban…