Ezért nem járok Kauflandba

  Ezért nem járok Kauflandba

  SHARE

  Édesanyámmal a Kauflandba látogattunk. Nem szívesen járok oda, többször is átvertek. Nem csak engem, ismerőseim is panaszkodtak már.

  Ünnepek előtt jártunk, nagy bevásárlás. Épp a sajtoknál voltunk, mikor megláttuk, hogy le van árazva az egyik. Megörültünk, kikértük. A nő lemérte. Szinte  30 lej. Elvileg kevesebb kellett volna legyen. Rákérdeztünk, mi a helyzet. Eleinte azt mondta, hogy elnéztük, de mivel ez nem így volt, újra megkérdeztük. Akkor már azzal mentegetőzött, hogy a kasszánál lesz levonva a 30 százalék. Egy rövid pillantás, félmosollyal az arcunkon megkérdezzük, : ’’az meg hogy lehet?’’ Erre nagy habogásba kezd s megkér, hogy diktáljam be neki a kódot. Megteszem. Igazunk volt.

  Még csak nem is kér bocsánatot, sőt, elkezd veszekedni az egyik kolleganőjével, hogy ez az ő hibája.

  Később, mikor a kasszához érünk, áll előttünk egy fiatal házaspár. Játékot vesznek egy ismerősük gyerekének, épp arról beszélnek, milyen jó, hogy rábukkantak, milyen jó árban van, stb. Mikor az elárúsítónő beszkenneli, több, mint 30 lej. A nő csodálkozva áll, hogy jóval kevesebbet írt a polcon. Ekkor arra hivatkoznak, hogy a vásárlók, mindig össze-vissza pakolják a dolgokat. A nő elmagyarázza neki, hogy pont ezért nézi meg mindig alaposan, hogy biztosra menjen mit vesz és mennyi az annyi. Márpedig ez a játék jóval kevesebb volt. Ekkor az elárúsítónő lefagy, nem válaszol, csupán annyit kérdez, akkor megveszik vagy sem. Természetesen nem és már vissza is adják.

  Később az egyik barátnőmmel beszéltem telefonon. Elmeséltem neki, hogyan jártunk aznap. Erre csak felkacak s annyit mond: ’’Mi is pont így jártunk pár napja.’’ (Két különböző Kaufland, az egyik Sepsiszentgyörgyön, a másik Marosvásárhelyen.) Nekik kétszert ütöttek be több mindent is, amit csupán otthon vettek észre.

  Sajnos ezt már több városban is megjártam. Nem csak én. Sokan meséltek már hasonló történeteket és valahogy mindig ennél az üzletnél lyukadtunk ki.

  Remélhetőleg, mikor a becsületességüket kell majd visszaszerezzék, alaposabban szétnéznek a polcokon és nem azzal érvelnek, hogy az egyik vásárló szórta szét.