Gulyás Gergely: a kormány a jövőben is támogatni fogja Pécset

  Gulyás Gergely: a kormány a jövőben is támogatni fogja Pécset

  SHARE

  A kormány a jövőben is támogatni fogja Pécset – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a baranyai megyeszékhelyen tartott hétfői sajtóbeszélgetésen.

  A politikus a Baranya 1-es választókörzetben dolgozó Fidesz-aktivistákkal való találkozás előtt újságíróknak hangsúlyozta: a pécsiek számíthatnak a kormányra.

  Gulyás Gergely egyúttal a körzetért újrainduló kormánypárti országgyűlési képviselőtársa, Csizi Péter támogatását ajánlotta a választókerület szavazóinak. A voksolás döntően az egyéni választókerületekben dől el – hívta fel a figyelmet.

  Újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: a város nehéz gazdasági helyzete, “bármennyi idő is telt el a szocialista korszak óta – részben az önkormányzati cégekben görgetett adósságok miatt – még mindig a múlt nehéz öröksége”.

  A megyeszékhely döntően a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) folytat tárgyalásokra arról, hogy milyen feltételekkel lehet biztosítani a hosszú távú működés fenntarthatóságát – mondta, majd kiemelte:

  olyan megállapodásra törekednek, ami garantálja, hogy ne termelődjön újra az adósság.

  Gulyás Gergely az eseményen méltatta a kormány elmúlt hét és fél évben elért eredményeit, amelyek közt kitért a foglalkoztatás jelentős növekedésére, a 4 százalék alatti munkanélküliségre, a reálbérek 2012 óta tartó növekedésére, a családi adókedvezményre, a csok-ra, az 1 százalék alatti jegybanki alapkamatra és a csökkenő államadósságra.

  A migrációs válságra utalva kiemelte, mindezek az eredmények “semmivé foszlanak”, ha nincs biztonság, azt pedig – mint vélekedett – “csak a jelenlegi kormány képes garantálni”.

  Hozzátette: az ellenzéki pártok a kérdésben “naponta, hetente változó” véleményét tekintve okkal feltételezik, hogy a határkerítést lebontanák, a migrációs politikában pedig elfogadnák a “brüsszeli diktátumokat”.

  Csizi Péter arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben a pécsiek kormányzati támogatással tudták saját kézbe venni a vízszolgáltatást, lebontani a 25 emeletes magasházat, felújítani a korábban életveszélyes iskolákat és modernizálni az állatkertet.

  Kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően érkezett a városba nyolc új befektető és szintén a kormánynak köszönhető, hogy a British American Tobacco (BAT) pécsi dohánygyára nem zárta be a telephelyét, hanem ehelyett új gyártóegységeket alakított ki a megyeszékhelyen, új munkahelyeket hozva létre – sorolta a politikus.

  Az újraválasztásért induló képviselő szerint Pécsnek különösen fontos, hogy olyan parlamenti képviselője legyen, akiben partnert lát a kormány.

  MTI