Ha elalszol a demokráciában, Korrupisztánban ébredsz!

Ha elalszol a demokráciában, Korrupisztánban ébredsz!

SHARE

Íme a szöveg, amit a szervezők küldtek szerkesztőségünknek:

Romániai magyarokként az RMDSZ-szel szembeni mély elégedetlenségünknek szeretnénk hangot adni, mert ez az a politikai szervezet, amely folyamatosan arra hivatkozik, hogy közösségünket képviseli parlamenti tevékenysége során – írják a szervezők, alább a folytatás.

Jelezni szeretnénk, hogy egyáltalán nem bennünket képvisel akkor, amikor morális/etikai alapot nélkülöző, nem demokratikus, az állampolgárok érdekeire káros kormányzati intézkedéseket és jogszabályi kezdeményezéseket támogat.

Az esemény Facebook-oldala ITT látható.

HOGYAN FOG ZAJLANI EZ A VILLÁMCSŐDÜLET?

Az akció során kitartunk néhány bannert, például: „Jó reggelt! Ma az állampolgárokért is dolgoztok?” vagy: „RMDSZ ≠ magyarság”, amit nem árt viszont tudni:

1) Nem árt hozni otthonról valami rongyot vagy izolírt a földre, amire rá tudtok majd ülni.

2) Másodperc-pontosan 08:30-ra érkezünk, nem hamarabb, nem később, a Majális u. 60. előtti sorompóhoz. A sorompó előtt a nagy bannert feszíti ki két ember, állva. A banner két oldalán fogunk a járdán leülni, esetleg az udvaron, a kapu két oldalán, elég helyet hagyva ahhoz, hogy az autók behajthassanak. Ugyancsak vigyázunk arra, hogy ne blokkojuk a járdán a gyalogos forgalmat. Ha kerékpárral jössz, azt is szorosan a fal mellé kell támasztani, hogy ne zavarja a gyalogosokat.

3) 15 percig tart a tiltakozás, ezalatt amennyire lehet, csendben üldögélünk.

4) 08:45-kor füttyszóra mindenki feláll / felcsavarja a bannert, és megy tovább. Ne felejtsétek el magatokkal vinni az izolírt/rongyot, amin ültetek!