Hazudik a marosvásárhelyi helyi tanácsost megtámadó Kovács István Dávid

  Hazudik a marosvásárhelyi helyi tanácsost megtámadó Kovács István Dávid

  SHARE

  Vasluiban sem történik ilyesmi, legalábbis nem mindennap, mint ami Marosvásárhelyen esett meg múlt hét csütörtökén. Mivel a történet egyik szereplője, a helyi városi tanácsos, barátom, míg a másikat is sajnos ismernem kell, így most egy erősen szubjektív cikk íródik, szubjektivizmusom okát pedig az írás végén ismertetem is.

  Szóval, csütörtök délután Hermann Mark Christian helyi tanácsos (és barátom!) békésen szürcsölgette volna kávéját egy Bolyai utcai méltán híres és jó nevű kávézójában, amikor Kovács István Dávid, a helyi Demokratikus Marosvásárhelyért (itt a kreatív stáb dús hajába nagyon beletépett a fantázia) nevű politikai-civil percszervezet szösszenetnyi logikával megáldott elnök-alapító-vezérigazgatója megütötte őt, megrúgta, majd, a férfiasság és lovagiasság erényeivel összhangban önmagát a szociális médiában egyenesen áldozatnak állította be.

  A helységben elhelyezett videokamerák felvételein jól látszik, hogy Kovács István Dávid megtámadja a pultnál épp fizetni készülő Christiánt, ehhez képest saját verziójában, amellyel a helyi román médiát (és az eső napon csak azt!) is körbehaknizta már azt állítja, hogy ő lett megütve, majd ezek után gyorsan távozott. Lásd a Zi-de-zi marosvásárhelyi portál hírét, a vonatkozó rész alább:

  A videófelvétel egész mást mond:

   

  Ehhez képest már szinte bagatell, hogy a Demokratikus Marosvásárhely nevű álcivil szösszenetet úgy próbálják meg civil szervezetként bemutatni egyes erdélyi magyar sajtóorgánumokban, mintha az valami komoly státussal bíró alakulat lenne. Csak szólók, kedves kollégák: be sincs jegyezve, jogi értelemben ilyen szervezet nincs!

  Kovács István Dávid neve amúgy tényleg ismert és hírhedt a közélettel foglalkozó vásárhelyi magyarok körében, szinte minden rendezvényre, pártra, civil szervezetre ráröpült már, és mindenhonnan viselkedése miatt hajtották el. A bíróságon is ismerik már, nem mint verés elszenvedésért feljelentést tevőt, hanem mint beperelt személyt, lásd itt és itt. Valamint itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, és itt.

  Ugyanakkor portálunknak egy ismert marosvásárhelyi közéleti személyiség is megerősítette, hogy az illető zaklató és agresszív: „engem is meg akart ütni, sajnos egyedül voltam, és nincs rá tanúm” – nyilatkozta a Kritiq.eu-nak neve elhallgatását a tőle való félelmével indokló forrásunk.

  Kovács István Dávid saját Facebook-oldalán taglalta az esetet, igaz, az általa közzétett posztból semmi érdemleges nem derül, hogy ismét elmondja, ő lett megütve. Ugyanakkor ehhez a poszthoz fénykép formájában csatolt egy alig olvasható dokumentumot, amely – állítása szerint – az általa tett feljelentést mutatja.

  Ebből azért annyi kisilabizálható, hogy az ügyészségen (ahol saját elmondása szerint a feljelentést megtette) is azt állította, hogy miután Christian megütötte őt (illetve megpróbálta megrúgni) ő csendben, zokszó nélkül megitta teáját, majd távozott.

  Ismét egy hazugság, pontosabban, ismét ugyanaz a hazugság: a videofelvételek szerint biztosan kijelenthetjük, hogy NEM távozott!

  Mint bevezetőmben említettem, ez egy szubjektív cikk, lévén mindkét szereplőt ismerem. Azt azonban most említem, hogy a magam részéről mindent megtettem, hogy ne váljon szubjektívvé ez az írás, így – némi csetelés után – Kovács István Dávid felhívott engem. A több mint egy órás beszélgetésünk 99%-a abból állt, hogy KID terelni próbált, én meg próbáltam ezt nem engedni. Ami lényeges:

  1. nekem azt állította, hogy ő nem ütötte meg Christiánt
  2. Ő még nem látta a videofelvételt, és rosszallását fejezte ki, amiért másoknak már megvan, miközben neki MÉG NINCS
  3. amennyiben nem azt írom, amit ő szeretne, illetve nem küldöm át neki e cikket megjelenés előtt „láttamozásra”, akkor beperel

  A 2. ponthoz kapcsolódóan, neki beszélgetésünk időpontjában már kezében volt a vágatlan felvétel – saját állítása szerint!

  Most mondanám, hogy beszélgetésünk során többször is ellentmondásba keveredett, de ez enyhe kifejezés, maga az egész beszélgetés ugyanis egy orbitális nagy ellentmondás.

  Összegezve: egy vélhetően elmezavart, lecsúszott lumpenproletár egyszemélyes kamuszervezete élén megpróbálta eljátszani hattyú halálát. Kár, hogy kezében az íj, és keze még véres…

  Nos, ezért lett ez egy szubjektív cikk: hogy pereljen be Kovács István Dávid egy publicisztika rovatban megjelent tartalomért. Hajrá! Én mindent megtettem, hogy megsértsem 🙂

  CIKKEM BEFEJEZÉSEKOR ÉRKEZETT A HÍR: A ZI-DE-ZI PONTOSÍTOTTA ELSŐ CIKKÉT, MEGÍRVA, HOGY A VIDEOFELVÉTELEN EGYÉRTELMŰEN KIVEHETŐ, AHOGY KOVÁCS ISTVÁN DÁVID ÖKÖLLEL PRÓBÁLJA MEGÜTNI, ÉS LÁBBAL MEGRÚGJA HERMANN MARK CHRISTIANT. A MAROSVÁSÁRHELYI ÚJSÁG ÚGY FOGALMAZOTT, KOVÁCS ISTVÁN EZENNEL ELVESZTETTE MINDEN HITELESSÉGÉT, EGYÚTTAL ELÍTÉLTÉK AZT A MÓDOT, AHOGYAN MEGPRÓBÁLTA A SAJTÓT MANIPULÁL, ÖNMAGÁT TÁMADÓ FÉL HELYETT ÁLDOZATKÉNT BEMUTATVA

  Kritiq.eu