Iohannis: Nagy problémánk van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel Romániában;...

  Iohannis: Nagy problémánk van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel Romániában; a megoldás nálunk van

  SHARE

  Klaus Iohannis államfő szerdán azt nyilatkozta Brüsszelben, hogy nagy gond van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel, de a megoldás országon belül van.

  ‘Nagy problémánk van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel Romániában,

  és ezt Romániában kell megoldanunk. Hiába várunk arra, hogy megoldással jöjjön valaki külföldről. A megoldás nálunk van’ – mondta Iohannis a Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel és Corina Creţu európai biztossal közösen tartott brüsszeli sajtókonferencián.

  Iohannis azt mondta: a kérdéses jogszabályok ügyében középúton tartanak, ugyanis már a második törvényt küldte vissza az Alkotmánybíróság a szükséges javítások beiktatása végett.

  ‘Ez a folyamat eltart még egy darabig, én természetesen arra számítok, hogy a végeredményként olyan törvények szülessenek, amelyek szem előtt tartják az Alkotmánybíróság döntéseit és az egész törvényi keretet jobbá teszik, ugyanakkor viszont megőrzik, garantálják és megerősítik az igazságszolgáltatás függetlenségét és megkönnyítik a bíráskodás folyamatát Romániában’ – mondta az elnök.

  AGERPRES