Jelölték Ferencz Borbálát az Elle style Awards Best Young Designer címére

  Jelölték Ferencz Borbálát az Elle style Awards Best Young Designer címére

  SHARE

  Az Elle Magazin minden évben egy fergeteges gála keretében díjjal jutalmazza az ország legkiemelkedőbb designer-eit, brand-jeit. A címre jelőlt 5-6 designer közül közönség szavazatai alapján választják ki a győztest. Borbála a Best Young Designer cím jelöltje, ezen a linken szavazhattok rá.

  Kapcsolódó: Interjú Ferencz Borbála divattervezővel

  Borbála marosvásárhelyi származású divattervező, tanulmányait a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetemenen végezte. Hallhattunk róla többek között a tavaly őszi Auchan Inextenso pályázat kapcsán is (erről íródott cikkünk itt olvasható). Azóta, az egyetemet elvégezve számos versenyen és bemutatón vett részt. Nemrég a Budapest Central Europen Fashion Week-en láthattunk diploma kollekcióját, amely az újrahasznosítás témáját járja körül. A second hand üzletek kaotikus világát idéző ruhaköltemények a divatipar káros hatásaira hívják fel a figyelmet. A kollekció alapanyaga ténylegesen second hand üzletekből, és az ócskapiacról származik. A szétbontott használt ruhákat kollázs és foltvarrás technikával keltette új életre.

  A divattervezőt extravangáns férfi ruháin kívül újrahasznosított műanyag fülbevalóiról is ismerhetjük. Üdítőspalackok kupakjait megolvasztva készít színpompás fülbevalókat.

  Jelenleg is az újrahasznosításon munkálkodik, Hollandiában önkénteskedik a Precious Plastic néven futó műanyag újrahasznosíto projektnél.

  Legközelebb, San Franciscoban, az Arts of Fashion nevű versenyen lesz látható a kollekciója.

  Ferencz Borbála munkái megtekinthetőek a facebook olalán vagy instagramján.