L. Dragnea: A kormánykoalíció Iohannis államfő minden támadása ellenére folytatni fogja a...

  L. Dragnea: A kormánykoalíció Iohannis államfő minden támadása ellenére folytatni fogja a kormányprogram életbe ültetését

  SHARE

  A kormánykoalíció ‘Iohannis államfő minden támadása ellenére’ folytatni fogja a kormányprogram életbe ültetését – jelentette ki hétfő este az Antenna 3 televízióban Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

  Dragnea úgy fogalmazott: ‘a gazdaság bővül’, következtetésképpen ‘a PSD nem fog itt megállni’.

  ‘A gazdasági adatok, a pénzügyi adatok, az adóbegyűjtés szempontjából pozitív növekedést regisztrálunk. Nem állunk meg itt. A tendencia növekedő. Az államfő politikai kerékkötése és nyilvános támadásai ellenére, ez a kormány folytatni fogja a kormányprogram életbe ültetését’ – mondta Dragnea.

  Hozzátette: Klaus Iohannis gazdaságról szóló kijelentései politikai jellegűek.

  ‘Én azt gondolom, hogy politikai szempontból ezeknek a kirohanásoknak több célja van. Egyrészt, hogy megpróbálja megindokolni azt, hogy múlt héten kérte a miniszterelnök lemondását, azzal, hogy – lásd uram – a gazdasági adatok hamisak, hogy ne kelljen tovább azt emlegetnie, hogy izraeli látogatása miatt kérte lemondását. Másrészt, nagyon nehéz ne úgy értelmeznünk, hogy itt egy politikai közbeavatkozásról van szó, mert először utalt az elnök egy politikai pártra, a Szociáldemokrata Pártra. Magamról nem beszélek, mert én évek óta az elnök célpontja vagyok’ – tette hozzá.

  Véleménye szerint az adó csökkentése és a közkiadások növelése, korrekt gazdasági módszer, és nem ‘gazdasági mágia’, ahogyan az elnök állítja.

  ‘Tavaly is ugyanezeket a kritikákat kaptuk, hogy gazdasági szempontból lehetetlen csökkenteni az adókat és illetékeket és növekvő kiadások mellett gazdasági növekedést elérni. Kiderült, hogy mégis lehet, és nem mi találtuk ezt ki. Vannak országok, amelyek sikerrel alkalmazzák ezt a módszert, és ennek egy nagyon egyszerű magyarázata van: amikor csökkented az adókat és az illetékeket, több ember kezd jövedelmet termelni, azaz nő az adófizetők száma. Tehát összességében nőnek a bevételek. A múlt évben is azt mondták, hogy nem lesz a terveknek megfelelő gazdasági növekedés, azt mondták, hogy túllépjük az államháztartási hiányt. Bebizonyosodott, hogy nem. A dolgok nagyon egyszerűek, nincs szó semmilyen gazdasági mágiáról. Egy nagyon jól kidolgozott kormányprogramról van szó, amelyet következetesen gyakorlatba ültetünk. Fekete mágiáról a jobboldali kormányok esetében beszélhetünk, beleértve a technokrata kormányt, amelyeket Klaus Iohannis államfő juttatott hatalomhoz és mi szavaztunk meg a parlamentben’ – jelentette ki Dragnea.

  Véleménye szerint az államfő nyilatkozatai ‘zavart keltenek az emberekben, mert a végtelenségig ismétlik a hazugságokat’.

  Iohannis úgy fogalmazott hétfőn, hogy ‘teljesen elégedetlen’ az állam pénzügyeinek alakulásával.

  “Az állam pénzügyei teljes mértékben elégtelenül alakulnak. Dăncilă asszonynak sürgősen le kell mondania, hogy felelős és kompetens embereknek adja át a helyet. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Dragnea és csapata nem talál semmiféle megoldást egy jó és hatékony kormányzásra” – mondta az elnök a Cotroceni-palotában.

  AGERPRES