Ma kezdődnek a kilakoltatások, több ezer családot raknak ki az utcára

  Ma kezdődnek a kilakoltatások, több ezer családot raknak ki az utcára

  SHARE

  Április 30-ig tartott a kormány kilakoltatási moratóriuma. Május elsején, a munka ünnepén megkezdődnek a kilakoltatások.

  A legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyására felszólító határozatot – írja az ATV.hu.

  A kilakoltatások száma ebben az évben elérheti a35-38 ezret,vagyis családtagokkal együtt 100 ezer ember lakhatása kerül veszélybe idén.

  A legrosszabbul a kilakoltatott családok gyerekei járnak.

  “Sok esetet látunk, ahol nem tudják hol elhelyezni a gyerekeiket. Kiemelik őket és a szülők pedig mennek a hajléktalanszállóra vagy akár munkásszállóra. Az úgynevezett szerencsésebbek be tudnak kerülni családok átmeneti otthonába, ahol ugye a szülők is és a gyerekek is együtt lakhatnak, de mivel olyan iszonyatosan hosszú várólisták vannak a családok átmeneti otthonaiban, ezért nagyon-nagyon sok családnak erre nincsen lehetősége– mondta Udvarhelyi Tessza, A Város Mindenkié csoport részéről.

  Ellenzéki politikusok két hónappal ezelőtt törvényben tiltották volna meg, hogy gyermekes családokat utcára lehessen tenni. Elhelyezésük önkormányzati feladat lett volna. Az indítványról azonban a fideszesek tárgyalni sem voltak hajlandók a parlamentben.

  Forrás: Nyugati.Fény