Magyarország: cigiznek a reptéri dolgozók, miközben ellenőrizniük kéne az érkezőket

  Magyarország: cigiznek a reptéri dolgozók, miközben ellenőrizniük kéne az érkezőket

  SHARE

  A járványügyi intézkedések célja, hogy megelőzzék, vagy csökkentsék a koronavírussal fertőzött személyek számát, valamint könnyebbé tegyék a már fertőzöttek esetén a kontaktszemélyek visszakövetését, meghatározását – ezzel lehet meggátolni azt, hogy a járvány extrém méreteket öltsön. Magyarországon, legalábbis az egykori Ferihegy, ma Liszt Ferenc repülőtéren ezt nem tudják, vagy nem akarják tudni. Viszont a főnöknek, Orbán Viktor miniszterelnöknek teljes gázzal nyalnak be, főleg, ha a kamerák is ott vannak. 

  Egy olvasónk cikkét publikáljuk módosítatlanul.

  Minden rendben van – sugározhatják a képeket a Híradók, miközben semmi sincs rendben, az ellenőrzéseket végző egészségügyisek kint cigiznek a terminál előtt….

  Birtokunkba került egy felvétel, amin a Liszt Ferenc reptérre Izraelből érkező gép turistái minden különösebb fennakadás nélkül távoznak – akárcsak egy szupermarketben, illetve ma már még ott sem, hiszen az egyszerű pénztárosok, árupakolók komolyabban veszik a járványellenes intézkedéseket, mint az erre a célra a reptérre kirendelt dolgozók.

  Az alábbi felvétel hitelességéről a Kritiq.eu meggyőződött, azt teljes mértékben valósnak tartjuk, mind készítési időpontját, mind a helyszínt tekintve. A többi már magért beszél, de egészítsük ki néhány információval.

  Szerda este 22.30 körül megérkezik az utolsó gép Izraelből, fedélzetén nagyjából 100-150 emberrel. Magyarországon, a kormány és az Operatív Törzs rendelkezései alapján a reptéren szűrővizsgálatot kell végezni MINDEN utas esetében! A felvételt hozzánk eljuttató magyar állampolgár beszámolója szerint, arra gondolt, hogy felveszi telefonjával a reptéri ellenőrzést, különösen miután felszálláskor, Izraelben, gyakorlatilag szétszedték őket – még a cipőjüket is átvizsgálták, lázat mértek, alaposan kikérdezték őket merre jártak, kikkel kerültek kapcsolatba stb. – ilyen az, amikor komolyan veszik a feladatukat! Majd’ egy órát tartott az izraeli vizsgálat, pedig épp elhagyni készültek az országot, nem oda bemenni!

  Mivel utasunk naivan arra számított, hogy Budapesten is hasonló intézkedések várják, így gondolta, hogy bekapcsolja telefonján a kamerát, mert izgi lesz felvenni. Izgi lett, de nem az intézkedések, hanem azok hiánya, a tapasztalható teljes körű érdektelenség miatt vált azzá.

  A repülőgép leszállásától kezdve, egészen addig, amíg a taxikig ki nem értek, a kutya nem szólt hozzájuk, kivéve a vámnál, ahol elkérték az útlevelüket… És ez mind a 100-150 utas esetében így történt, akik között voltak külföldi állampolgárságúak is, vélhetően tőlünk utaznak majd tovább hazájukba, vagy ilyesmi. A jelenlevő pár mentős – amint az a felvétel elején is kivehető – szépen sétálnak az oldalajtón, miközben tőlük alig pár méterre állnak sorba az érkezők.

  Hogy nincs lázmérés? Oké, lehet, hogy felesleges – de nincs semmiféle ellenőrzés, már csak abból a célból, hogy az ide érkező külföldiek merre mennek tovább, milyen útvonalat terveznek, hol szeretnének megszállni magyarországi tartózkodásuk alatt stb. Csupa olyan információ, amely életmentőnek bizonyulhat, és amelyet nem véletlenül gyűjtenek be a világ különböző repterein. Magyarországon ezt szépen elhanyagolják, kint cigiznek azok, akiknek védenie kellene minket. Persze,  kivéve amikor leszól a főnökük, hogy „csajok, gáz van, jön a kormányfő, tegyetek úgy, mintha dolgoznátok!”

  A szóban forgó izraeli gépen több külföldi állampolgár is utazott, a hanyag ellenőrzés miatt nem tudjuk, hogy hol vannak most, hova mentek és milyen útvonalon – köszönjük, reptéri ellenőrzést végzők!