Magyarországtól kér menedékjogot a holokauszt-tagadó

  Magyarországtól kér menedékjogot a holokauszt-tagadó

  SHARE
  Horst Mahler 2009-ben, a tárgyalásánnak megkezdése idején

  Meglepő hírrel ébresztette a magyar(országi) közvéleményt a Mitteldeutsche Zeitung című német lap: Horst Mahler a szélsőbaloldali terrorszervezethez, a RAF-hoz (Vörös Hadsereg Frakció) egykor közel álló, manapság szélsőjobboldali körökben holokauszt-tagadó nézeteiről közismert, és ezen nézeteiről könyveket író németországi jogász (német közbeszédben csak a “RAF-ügyvéd”) a magyar kormányhoz fordult menedékjogért.

  A 81 éves Horstnak idén április 18-án kellett volna bevonulni a börtönbe, hogy megkezdje három és fél éves börtönbüntetésének letöltését.

  A három és fél év

  a korábbi büntetéseiből fennmaradt időt jelenti, 2009-ben “néplázítás” és nacionalista nézetek terjesztésért hat, majd három héttel később, egy másik tárgyaláson a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadása (holokauszt-tagadás) miatt kapott még további öt évet.

  Ebből, az összesen 11 évet felölelő büntetéséből fennmaradó három és fél év letöltése miatt kellett volna bevonulnia a börtönbe, ám a német politikát a szélsőbaltól a szélsőjobbig megjáró Mahler úgy döntött lelép.

  Jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik

  (valószínűsíthetően elhagyta Németországot), és rejtekhelyéről címezte levelét a magyar kormánynak, annak vezetőjének, ebben önmagára politikailag üldözött személyként mutat rá, s ebbéli minőségben kéri a menedékjog megadását.

  A menedékjogért Magyarországhoz forduló Mahler levelében a “szabadságszerető” magyar népre hivatkozik, és Magyarországot szuverén, idegen hatalmak befolyásától mentes országként írja le.

  (Kritiq.eu)