Meanwhile – festménykiállítás a HolnapUtán Fesztiválon

  Meanwhile – festménykiállítás a HolnapUtán Fesztiválon

  SHARE
  Fotó: Danilics Tibi

  Március 20-án kezdetét vette az idei HolnapUtán Fesztivál a nagyváradi Szigligeti Színház szervezésében. Immár hatodik alkalommal lett megszervezve. Különböző társulatok hoztak előadásokat Kolozsvárról, Temesvárról, Sepsiszentgyörgyről.

  Az első napon Ozsváth Zsuzsa kiállítására látogathattak el az érdeklődők. A megnyitót Horváth Gizella, a Partiumi Keresztény Egyetem tanára és Biró Árpád Levente tartották, majd az Élő Várad Mozgalom tagjainak performanszára került sor.

  A megnyitó után röviden beszélgettünk az alkotóval.

  Ha jól értettem, ezt volt az első festészeti kiálltásod. Milyen élmény volt ez számodra?

  Sokkal jobb élmény volt, mint amilyenre számítottam. Szerintem a zoknim szárát is szétizgultam, hogy hogyan fog kijönni, de az alapján, amiket elmondtak a befogadók, átjött az, amit akartam közölni. Kicsit elvont, kicsit abszurd világot akartam hozni, amilyenben amúgy is érzem magam és ez lett belőle. Összművészeti jellegű, egy kicsi színházat is akartam hozni bele.

  A performanszban a barátaid, kollégáid vettek részt?

  Igen, ők az Élő Várad Mozgalom tagjai, akárcsak én. Kemenes Henriette, Mihók Tamás, Biró Árpád Levente és Jock evelin. 2016-ban indítottuk, másfél hónapja jött ki az Élő Várad antológia, ötünk szöveggyűjteménye az elmúlt két évből. Ez első sorban irodalmi társaság, de nekünk az a jellemzőnk, hogy szoktunk performanszokat csinálni, amelyekben általában az irodalom ötvöződik a zenével és a performansz műfajával is. Így tehát adta magát a dolog,hogy ne csak simán kiálljunk és mondjunk néhány szöveget, hanem kapcsoljuk össze a kettőt.

   

  Április 5-én Budapesten, a Nyitott Műhelyben tartanak könyvbemutatót. Aki teheti, mindenképp látogasson el!