Megjelent a Hivatalos Közlönyben a kormány által elfogadott jogszabály a vállalkozók támogatásáról...

  Megjelent a Hivatalos Közlönyben a kormány által elfogadott jogszabály a vállalkozók támogatásáról és a szülők által kivehető szabadnapokról

  SHARE

  Megjelent szombaton a Hivatalos Közlönyben a sürgősségi kormányrendelet, amely támogatást nyújt a kis- és középvállalkozóknak a koronavírus-járvány előidézte helyzetben, illetve azon törvényt módosító rendelet is, amely lehetővé teszi a szülőknek, hogy szabadnapokat vegyenek ki gyerekeik felügyeletére az oktatási intézmények ideiglenes bezárása esetén.

  A 2020/29-es sürgősségi kormányrendelet a 2017/110-es sürgősségi kormányrendeletet módosítja, és a kis- és középvállalkozások támogatása érdekében meghozott intézkedéseket tartalmazza. A jogszabály lehetővé teszi, hogy a kormány támogatást nyújtson azoknak a vállalkozásoknak, amelyek anyagi nehézségekkel küzdenek a koronavírus-járvány előidézte helyzet miatt.

  A 2020/19-es törvény előírásait módosító kormányrendelet szintén szombaton jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A jogszabály értelmében szabadnapokra jogosultak a szülők, hogy gyerekeik felügyeletét biztosítsák az oktatási intézmények ideiglenes bezárása esetén, így a koronavírus-járvány előidézte helyzetben is.

  AGERPRES