Müskinn x Autistic Art

  Müskinn x Autistic Art

  SHARE

  Október 5-én, a Design Hét Budapest keretein belül a Müskinn legújabb táskakollekcíójával ismerkedhettünk meg. A kollekciót autista fiatalok rajzai inspirálták.

  untitled-0382

  A Müskinn egyik alapító tagjával és egyben tervezőjével, Tóth Eszterrel beszélgettünk.

  Kicsit mesélj nekünk a Müskinnről, kérlek!

  ”Hát,ugye, mi mindig keresünk egy kollaborációs felet, aki lehetőleg minél másabb területről jött, mint mi. Ha fontosnak vagy érdekesnek tartjuk amit képvisel, akkor azt szeretnénk másokkal is megosztani, így az ő munkájából inspirálódva készítünk egy kollekciót. Ezáltal az ő munkáját is bemutatjuk, illetve szélesítjük a perspektívánkat.”

  untitled-0386

  Hogyan indult ez a projekt?

  ”Az Autistic Arttal úgy kezdődött a közös munka, hogy a legutolsó projektünk után, ami önálló munka volt, elgondolkoztunk, hogy szeretnénk egy olyan projektet csinálni, ami kicsit eltávolodik a művészi dolgoktól és inkább egy szociálisan érzékenyebb témát érint. Az Autistic Art egyébkent összeköttetésben áll autista otthonokkal, felveszi a kapcsolatot különböző designerekkel, majd a fiatalok rajzait felhasználva tárgyakat készít. Ezeket minden évben aukciókon árusítják, majd a bevételből támogatják az otthonokat.   Mi a miskolci autista otthonban jártunk, itt zajlott a rajzfoglalkozás,ami egyben terápiás foglalkozás a fiataloknak.”

  untitled-0384A rajzok készítői hogyan élték meg ezt az egészet? Felfogták, hogy minek a részeseivé válnak?

  ”Sajnos nem, viszont nagyon kedvesek meg barátságosak voltak. Egyből megtaláltuk velük a közös hangot.”

  A kollekció október 15-ig lesz megtekinthető, helyszín a Typo Bar.