Német és brit világsztárok a VIBE Fesztivál legújabb headlinerei

Német és brit világsztárok a VIBE Fesztivál legújabb headlinerei

SHARE
📷: Bethlendi Tamás

Újabb nagy, nemzetközi előadókat jelentettek be a Vibe szervezői: Alle Farben német lemezlovas és a brit Foreign Beggars is ott lesz idén a Maros-parton.

Alle Farben imád kísérletezni a zenével, szívesen dolgozik együtt más muzsikusokkal, amiből érdekes műfaji keveredések születnek, néha még klasszikus zene és swing is beszivárog a dalaiba. Nem kell meglepődni azon sem, ha a Maros-parton lévő buli sátorban hirtelen Csajkovszkij is felcsendül majd éjszaka. A komolyzene persze csak díszítés Alle zenéjében, a berlini DJ ugyanis főleg technora, minimalra és house-ra építi az ütemvezetését. “A berlini éjszakák hangulata költözik Marosvásárhelyre Alle Farben-nel. Színes, határtalan, és mindig nagyon keskeny sávban egyensúlyoz a dekadencia és az öröm között” – mondta Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató.

Érdekesség, hogy Alle Farben eddig több mint 150 élő koncertet adott és olyan fesztiválokon zenélt, mint a Tomorrowland és a Lollapalooza.

A brit Foreign Beggars teljesen mást hoz a Vibe-ra, mint az eddig bejelentett együttesek. Ütős alapokat és kemény rappet kapunk majd, az mc-k dubsteppel tekerik a hangulatot egy metál koncert intenzitására. Azoknak, akik nem ismernék a Foreign Beggars-t, a szervezők a tizennégy milliós nézettségű Contact című számot ajánlják.

A harmadik VIBE-on fellép még a világ legnagyobb fesztiváljainak állandó meghívottja, Lost Frequencies, és a legismertebb magyarországi zenekarok, mint a Punnany Massif, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Follow the Flow, Horváth Tamás, Krúbi, Fran Palermo, YesYes, Sky Fanatic és Drop The Cheese. Visszatér a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, Intim Torna Illegál és Kistehén is. Ott lesznek még a hip-hop képviseletében Saiid, NB és persze a Bëlga. Az X-Faktor győzteseiről sem feledkeztek meg a szervezők, a VIBE-on ott lesz a hazai kedvenc USNK.

A Vibe tudásfórumának, a Kolinak eddig bejelentett nevei: a közösségi média mém-sztárja, Tibi atya.
A millenniumi nemzedék írónői: Kemény Zsófi, Kali Ágnes és Lupescu Kata. Kádár Magor, aki arra keresi a választ, miért (nem) fekszik a jelenlegi oktatás a millenárisoknak? Seer László: számítógép- és robot generációk fejlődését jogi és IT szempontból közelíti meg. Vitus- Bulbuk Emese pszichológus az új nemzedék felnőtté válásáról. Koltai Balázs előadásában az innovatív vállalkozásokról lesz szó. Az Amigos a gyerekekért alapítója, Fábián Sára a társadalmi vállalkozásokról fog beszélni. Jön Joós Andrea, aki tanár, tréner, rádiós, televíziós műsorvezető. Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal nevet viselő, zeneipari képzésekkel foglalkozó iskolától a szakma legújabb változásairól fog mesélni.

Vibe csapata