Ökopszichedélia, avagy a természet elektronikus hangja

Ökopszichedélia, avagy a természet elektronikus hangja

SHARE

A következő élménybeszámoló az egyik olvasónktól érkezett hozzánk emailben. A szerző a Voice of Nature fesztiválon szerzett tapasztalatairól ír, a szerkesztőség által formázott verzió itt:

Az uzonkafürdői Voice of Nature egyike az Erdélyben megjelenő családias minifesztiváloknak. Egészen egyedi és jól kigondolt elhelyezkedése rendkívül hangulatos és meghitt szférát teremt. Nyugodt szívvel ajánlhatom minden fesztiválozó listájára. 

Kis csapatunk Marosvásárhelyről vette az irányt Uzonkafürdő felé, hogy résztvehessen a fesztiválon. A helszín megtalálása nem okozott különösebb gondokat, a szervezők gondoskodtak jelzőtáblákról, pár kilóméterre a helyszíntől. A fesztivál a parkolótól 500 méterre helyezkedett el, de itt még a helyi Béla bácsit megkérdeztük, aki kedves mosollyal mutatta az irányt.

21222568_1651779658186078_2118378370_o

A bejáratnál kedves fogadtatás várt, majd ahogy bennéb értünk boldog arcokkal és csodás környezettel találtuk szembe magunkat, a tájékozódás nem volt túlkomplikálva, a bejárattól közvetlenül jobbra volt a vöröskeresztesek sátra, utánuk az ennivalót felszolgálóké (már amikor hajlandóak voltak kiszolgálni az embert), kicsivel előbbre szintén jobboldalt volt az italokat felszolgáló sátor és vele szemben a nagyszínpad, kicsit távolabb egy tabortűznek fenntartott rész és leghátul az erdővel körülvett camping. A sátrak felhúzása után az est fénypontjára került sor, az általam székely dubstepnek meghatározott sZempöl Offchestra koncertjén, akik maradjunk annyiban, hogy értenek ahhoz hogy  hogyan csináljanak bulit, megérte hát rájuk várni, hiszen fergeteges hangulatot varázsoltak a fesztiválra, meghallgathattuk az új slágerüket is a Bélavagyok-ot, és mindenki örült mint kutya a vacsorának (több kutya is részt vett a fesztiválon a tacskótól a kismedve méretű juhászkutyáig, sajnos velük nem sikerült interjút készítenem).

Aki nem a reggelig bulizó tömegben akart melegedni az a tábortűznél tehette ezt meg, ahol érdekes eszmecserék folytak vallásról, életről, na meg tudományról.

Másnap délelőtt a testi és lelki felfrissülésre vágyók teázással és yogával kezdhették a napot amit kifejezetten jó ötletnek tartok. A bulisabb egyedek számára is volt elfogalaltság hiszen már déltől a kisszínpadnál a medencében/mellett csapatták a “poolpartyt” egészen az esti koncertekig. Gyerekeknek is került elfogalaltság a minijátszótéren és a kézműves foglakozásokon, a komolyabb program iránt érdeklődők pedig Bába László-István gyógyszerész előadását hallgathatták a pszichoaktív szerekről és azok mellékhatásairól, az esti tűznél türelmesen végighallgatta a laikusok véleményeit, kérdéseit és legjobb tudása szerint megválaszolta azokat, illetve megpróbálta helyreigazítani a téves információkat a fejekben.

Az utolsó nap főleg pihenésről és összegzésről szólt számunkra, tehát a nap első fele Sepsiszentgyörgyön telt, majd délután megmartóztunk a medencében, pihenés és összepakolás után az este fénypontját vártuk a néhol népzenei hangvételű pszichedelikus rockzenét játszó Tündérgroundot, akiknek a koncertje az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb sikert aratta a fesztiválon. A koncert lejárta után sajnos hazafelé kellett vegyük az irányt, de úgy gondolom a lényegen ott voltunk. Mindenképp gratulálunk és köszönjük a szervezőknek, hogy összehoztak egy meghitt családias fesztivált egy ilyen békés helyen, távol a betondzsungeltől és annak zajától. Ha jövőre is szándékoznak megszervezni, kis csapatunkra számíthatnak!

Fodor Előd