Önkéntesség itthon és külföldön – Tusványos 2018

Önkéntesség itthon és külföldön – Tusványos 2018

SHARE

Beszédpartnerek/ Előadók: Gagyi Réka (EVS önkéntes koordinátor, Erdélyi Ifjúsági Egyesület ), Tussay Szilárd (ügyvezető igazgató, Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület) és Vass Orsolya (EVS önkéntes koordonátor, elnök, Udvarhelyi Fiatal Fórum)

Ha egy mondatban kellene megfogalmazni az előadás tanulságát, lényegét akkor talán ez lenne: Sokkal többet kapsz, mint amennyit adsz.

Az önkéntesség nem mindig felemelő, de mindig maradandó élmény.  A legfontosabb, hogy önmagunk lehetünk és segíthetünk másoknak, a közösségnek. Személyiséget formál és új lehetőségek nyílnak meg előttünk.

Így határozták meg az önkéntesség lényegét az előadók, mégis mindközül a legfontosabb, hogy embert formál emberséggel. Bármit is teszünk az jó, talán ez az egyetlen  hely, ahol nincs szakmai versenygés, fontosabb , hogy jól érezd magad. Mindenki megtalálja a számára ideális tevékenységet, hisz az a lényeg, hogy csináld, nem az, hogy hol, itthon vagy külföldön. Emberfüggő, hogy hogyan kezded el, de az biztos, hogy olyat tanulsz az alatt a pár hónap vagy év alatt, amit sehol máshol nem tanítanak, és ez a személyes tapasztalat, hogy merj lépni.  A legfőbb motiváció, üresség marad, ha nem csinálod.

 

Gergely Eszter