Orbán: a “Soros-birodalmat” ki kell szorítani Magyarországról

  Orbán: a “Soros-birodalmat” ki kell szorítani Magyarországról

  SHARE

  A következő évek fontos feladatának nevezte a “Soros-féle birodalom” Magyarországról kiszorítását Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren a Híd Televíziónak adott nyilatkozatában.

  A parlamenti választás tétjéről a kormányfő azt mondta: a kérdés az, hogy nemzeti kormány lesz-e vagy pedig Soros György jelöltjei fognak kormányt alakítani.

  Magyarország egy értékes ország – folytatta Orbán Viktor -, “másoknak is fáj rá a foguk”, különösen most, hogy az ország egy átmenő útvonala volt a délről érkező migránsáradatnak, de

  “Magyarország a kerítésével megvédte saját magát, és megakasztotta a migrációs hullámot”.

  Szerinte vannak olyan, elsősorban “Soros György birodalmához” tartozó szervezetek, amelyek ma azon dolgoznak, hogy lebontsák a határkerítést, Magyarországból pedig bevándorlóországot csináljanak.

  “Ha bevándorlóország leszünk, akkor nem Magyarország lesz az első, hanem majd a migránsok meg a bevándorlók meg Soros György tervei” – fogalmazott.

  Azonban “mi azt szeretnénk, ha továbbra is azok lennének többségben Magyarországon, akiknek Magyarország az első” – jelentette ki, majd hozzátette: ehhez nemzeti kormányra van szükség.

  A miniszterelnök jelezte, bízik abban, hogy a falusiak és a kisvárosokban élők is átlátják ennek az ügynek a fontosságát.

  A kisebb magyar települések is rendkívül fontosak ugyanis a jövő szempontjából – hangoztatta Orbán Viktor.

  Szerinte az április 8-i választási döntés minden egyes település saját sorsa szempontjából is fontos, a magyar falvaknak és kisvárosoknak van jövőjük, ezeket a helyeket fejleszteni, erősíteni és biztatni kell.

  Úgy összegzett: a választás igazi tétje, hogy a forrásokat a falvakra, a kisvárosokra fordítják-e vagy pedig bevándorlóországot építenek.

  Orbán Viktor elmondta: szerdán a választási kampány, a “tavaszi hadjárat” keretében látogatott a Kisbért is magában foglaló választókerületbe, ahol a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, Czunyiné Bertalan Judit mellett kampányolt. Kisbér mellett járt Bokodon, Dadon, Császáron és bakonyi településeken.

  Kisbérről szólva megjegyezte: megállapodott Sinkovicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármesterrel arról, hogy a város régi történelmi magja ismét egységes és szép legyen.

  MTI