Ötven kiállító az Art and Antique művészeti vásáron

  Ötven kiállító az Art and Antique művészeti vásáron

  SHARE

  Csaknem ötven galéria, műgyűjtemény és egyéb kiállító vesz részt március 5. és 8. között a 2. Art and Antique kiállítás és vásáron a Millenáris Park B épületében, ahol az antiktól a kortársig a magyarországi műkincspiac szinte minden szegmense bemutatkozik. 

  A művészeti seregszemle kínálatában szinte minden megtalálható lesz; festmények és grafikák mellett bútor, csillár, ékszer, numizmatika, óra, papírrégiség, porcelán és kerámia, ritkaság-szőnyeg, textíliák, vallási tárgyak is felbukkannak majd a kínálatban.

  Az esemény kiemelt résztvevője az idén százéves BÁV, amelynek szakemberei több előadáson és kerekasztal-beszélgetésben vesznek majd részt a kiállítás ideje alatt.

  Az Art and Antique neves kortárs galériák kínálatával bővül, mások mellett az acb, a Faur Zsófi, a Godot, az Inda, a Viltin és a Vintage Galéria is kiállít majd.

  A szervezők beszámolója szerint a tavalyi kiállításon nagy sikert aratott Szőke Gábor Miklós gigantikus arany oroszlánja; az extrém méretű alkotásairól, extravagáns stílusáról ismert művész ezúttal is különleges szoborral várja a helyszínre látogatókat a Makláry Fine Arts Galéria képviseletében.

  A szervezők hangsúlyozták, hogy a rendezvény nem csupán a műgyűjtőket és a vásárlókat szeretné megszólítani, hanem olyan érdeklődőket is szívesen látnak, akik szeretnének közelebb kerülni a műtárgyak és a műgyűjtés világához. A kiállítás programját ezért előadások, kerekasztal-beszélgetések és tárlatvezetések színesítik, a művészeti iskolásokat pedig nyolc alkalommal induló vezetésre várja Antalffy Péter művészettörténész.

  Idén a beteg gyermekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt támogatja a kiállítással párhuzamosan zajló jótékonysági online aukció. Az elárverezett tárgyakat a galériák ajánlották fel – közölték a szervezők.

  MTI