Perelik Dan Tănasă-t, a székelyföldi románság „jogvédőjét”

  Perelik Dan Tănasă-t, a székelyföldi románság „jogvédőjét”

  SHARE
  Dan Tănasă

  A B1 televízió műsorában elhangzott valótlan kijelentései miatt tervezik beperelni Dan Tănasă-t, aki a Székelyföldön kihelyezett magyar nyelvű feliratok és székely/magyar zászlók ellen folytatott kitartó harcáról ismert.

  Tănasă a műsorban Dan Mașcat, marosvásárhelyi Szabad Emberek Pártjának (POL) elnökével vitatkozik a műsorban, ekkor hangzanak el az illető kijelentések.  A perről Hermann Mark Christian, a POL helyi tanácsosa ír a facebook-on:

  “BRÉKING NYÚZ!
  – – – Frissítve! – – –
  A bukaresti B1 televízió műsorában ma este élő adásban bekövetkezett “incidens” nyomán, amelyben nacionalista, sovén és magyarellenes kirohanásaival Dan Mașca– t és a POL tanácsosait – engem, Radu Bălaş és Györfi Júlia kollégáimat – támadta, a 18:00 és 19:00 óra között közvetített “Bună România” műsorban többszörösen elhangoztatott valótlan, uszító, xenofób tartalmú kijelentései miatt be fogjuk perelni Dan Tănasă híres-hírhedt „újságírót / bloggert”, a székelyföldi románság „jogvédőjét”, a román „nemzeti érdekek” önjelölt védelmezőjét, a magyar feliratok és zászlók elleni sorozatperek elindítójat.
  Lesz gondunk rá, hogy az “úriembernek” a gatyája is rámenjen a ma esti kirohanására. Egy dolgot pedig biztosra ígérek: ezt az alakot ezegyszer nagyon le fogjuk ültetni.
  A műsor teljes felvételét is közzéteszem amint kézhez fogjuk kapni.
  FRISSÍTÉS: a műsor felvétele az alábbi linken elérhető, a “balhé” az 1:06:00 részénél kezdődik (a felvétel utolsó negyedében), mindjárt a reklám után:
  http://inregistrari.b1.ro/view-06_Dec-2017-bun%C4%83__rom%C…

  A szóban forgó adás itt követhető: