Peti a katolikus iskola szülői közösségének: “az iskola létezik”

  Peti a katolikus iskola szülői közösségének: “az iskola létezik”

  SHARE

  A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum szülői közössége tegnap, november 24-én a városi tanácsülésre látogatott, ahol azt kérték Peti Andrástól, hogy számoljon be részletesen, hogy áll az iskola ügye, és rendezze az iskola sorsát – számol be az eseményről a Székelyhon.ro erdélyi hírportál.

  A portál szerint Peti András a következő szavakkal nyugtatta a szülőket: Nem a megfelelő megközelítés a felelősöket keresni egy folyamatban lévő ügyben. Jelenleg az ügy megoldása nem a mi kezünkben van, szerintünk a Római Katolikus Teológiai Gimnázium létezik, mi ebben a hitben és reményben dolgozunk továbbra is.

  Peti hozzátette: aggodalommal tölti el, hogy a város fele „jogásznak tetteti magát” és véleményt mond az ügyről.

  Dorin Florea sem ideges

  Nincs semmi gond az iskola létrehozásával, ha mégis tévedés történt, akkor azt ki fogjuk javítani, nem kell emiatt aggódni. Marosvásárhelyen semmi nem veszélyezteti a magyar nyelvű oktatást” – ezt már Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea mondta, hozzátéve, hogy őt is vizsgálja a DNA (igaz, őt sok más ügyben is), de ettől még nyugodtan alszik.

  A magunk részéről pedig örülünk, hogy Dorin Floreának édesek az álmai, a kérdés azonban továbbra is lóg a levegőben: mit és hol hibáztak a városi tanácsban, ha hibáztak, és miről szól bővebben az elméletileg létező „tévedés”, valamint annak „kijavítása”?

  Peti András megközelítése pedig egyre érthetetlenebb: nem értjük, hogy miért nem „megfelelő megközelítés” felelősöket keresni? Ráadásul az iskola szerintük létezik, azonban de facto majd’ 400 gyermek sorsa ismeretlen és kiszámíthatatlan – ez pedig a létezéssel eléggé szemben álló tényező.

  A két városi elöljáró nyilatkozata alapján annyit leszűrhetünk: az ügyet érdemes továbbra is figyelemmel kísérni, mielőtt ismét valami „ha mégis tévedés történt” állna be.

  Kapcsolódó anyagok:

   – Hagyták az iskolát Marosvásárhelyen?

   – Kik hagyták az iskolát? II. rész: a határozatok káosza

  (Kritiq.eu)