Miért jár a juh lehajtott fejjel? – Petre Daea aranyköpései

  Miért jár a juh lehajtott fejjel? – Petre Daea aranyköpései

  SHARE

  Az érettségis aranyköpések elbújhatnak a Petre Daea román földművelésügyi miniszter kijelentései mellett. A korábbi PSD-s szenátor jelenleg 67 éves és doktoriját elméletileg mezőgazdaságból szerezte 1982-1983 között.

  Miért jár a juh lehajtott fejjel?

  “Tudja, miért jár a juh lehajtott fejjel? Szégyenkezik a televíziók miatt, mert beszélnek róla. Ez kínos. Nem szabad beszélnünk erről az ország számára rendkívül fontos fajról, ami szükséges és nagyon értékes azok számára, akik ilyen tevékenységet folytatnak” – világosította fel tudatlan emberek ezreit Petre Daea pár nappal ezelőtt.

  A miniszter kijelentéseiben egyébként a juh visszatérő motívum, kifejtette, hogy a Románia brandjében (logójában) megjelenő levelet juhra cserélné(videó itt), ugyanis:

  “A juh egy élő szobor. A juhok mellett találsz egy levelet, de egy juhot nem találsz a levél mellett”

  “12 millió juh van. Egy juh három kiló. Egy paplan mennyi lehet? Három kiló. Romániában 12 millió takaró lenne ezeknek a szegény embereknek.”  – számolta ki februárban.

  “Miniszterelnök úr, számomra a nap pontos és ez a feladat is. Remélem, hogy március 31-én csak tisztázatlan helyzetek lesznek.” – mondta márciusban a kormány ülésén.

  “Én ha a fáról leesek, előbb megnézem, hogy van-e törött bordám, azután megrázom magam és csak ezek után kezdek ordítani, nem ordítok előtte.” – mondta el egy, az Agerpresnek adott interjúban

  “Engem nem érdekel hány lába van a disznónak, nem érdekel a disznó visítás. Engem a 110 kilós disznó érdekel, ahogy a törvény mondja!”

  További Daea aranyköpések, amelyek lefordítása nem volt éppen könnyű feladat tekintve, hogy a logika teljes hiánya jellemzi őket:

  • “Inkább csizmában vagyok ember mint cipőben”
  • “Kint álltak a tűző szolárban (napsütésben – sz. m.) további ruhát viselve, felöltözve további ruhákkal, vastagabb ruhákkal felöltözve, a kezükkel. Zöldségeket csak térden lehet csinálni.”
  • “Én át tudok kelni a vasúton, de csak miután elment a vonat”
  • “A gazdákat a munka kelti és a fáradtság fekteti”
  • “Kihímezték a bejáratomat az itt készült termékekkel”
  • “Nem adom a tiszteletet, hanem viselem”
  • “Egy keskeny csomóba nem mehet bele minden víz a Prutból, és akkor csak a tisztázatlan helyzetek maradnak”

  És végezetül a román nyelvet beszélőknek ajánlunk egy videót, amely megnyerhetné a beszédek Darwin díját, ha létezne hasonló díj.