PRIMANIMA 2018

PRIMANIMA 2018

SHARE

Október 24-én ismét megnyitotta kapuit a Primanima elsőfilmes animációs fesztivál, immáron hetedik alkalommal. A helyszín idén is a BABtér, azaz a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatít Tér volt.

 

 

Egy roppant kellemes hangulatot teremtő,családias fesztivál, ahol kicsik,nagyok egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb programot. Délelőttönként gyermekfoglalkozásokon lehetett részt venni, a nap folyamán két helyszínen is animációs vetítések voltak, este pedig koncertek, jam sessionok várták az érdeklődőket. A DzsinnKalaDzsi, Csángálló és Zuboly is fellépett.

Bizonyos vetítések után közönségtalálkozót is tartottak, hiszen számos animátor részt vett a fesztiválon. Egyesekkel még interjút is sikerült készítenünk, melyet itt olvashatnak.

Különböző workshopokat szerveztek a hét folyamán, volt kritikaíró, Kránicz Bence filmkritikussal, kép-és hang, melyet Szabó Zsuzsanna és Iszlai József tartott és egy nemzetközi is, mely a Poétikus dekonstrukció címet viselte. Ez Lichter Péter és Máté Bori vezetése alatt zajlott. A workshopokon készített videókat utolsó este le is vetítették, a díjnyertes animációkkal együtt.

Rengeteg vetítésen volt alkalmunk idén részt venni, egyik jobb volt, mint a másik. A vetítések alatt kiosztottak egy pontozó lapot, melyet a végén le kellett adni, így a nézők pontozása alapján is értékelték a nyertes animációkat.