Raluca Turcan: Viorica Dăncilának sürgősen le kell mondania

  Raluca Turcan: Viorica Dăncilának sürgősen le kell mondania

  SHARE

  Nem tud eleget tenni a tisztségével járó felelősségeknek Viorica Dăncilă kormányfő, ezért le kell mondania – jelentette ki Raluca Turcan képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke.

  Turcan úgy vélekedett: minden, a Viorica Dăncilă miniszterelnöki rátermettségével kapcsolatos kétség beigazolódott, és a kormányfő – vagy tudatlanságból, vagy a Liviu Dragnea iránti engedelmességből – több ízben is áthágta az alkotmány által megszabott normákat.

  ‘Súlyos gazdasági tévedésekbe esni, kitámadni a Román Nemzeti Bankot, visszautasítani az államfő közvetítő szándékát – ez alkotmányellenes.

  Az alkotmány szabta kereteken kívüli külpolitikai lépéseket tenni, ez már olyan magatartás, amely a bűncselekmények fajtájához tartozik, indigó másolata annak a viselkedésnek, amelyet Liviu Dragnea honosított meg’

  – mondta a liberális párti képviselő.

  Turcan felhívta a figyelmet, hogy külpolitikai kérdésekben nem ‘az elítéltek’ döntenek, hanem Románia elnöke. ‘Szintén Románia államelnöke garantálja, hogy Románia betartja európai vállalásait, amelyeket viszont Viorica Dăncilă és Liviu Dragnea megsértett’ – tette hozzá a PNL első alelnöke.

  Klaus Iohannis államfő pénteken bejelentette, hogy megvonja bizalmát Viorica Dăncilă miniszterelnöktől, aki szerinte nem képes ellátni a tisztségével járó feladatokat.

  AGERPRES