RMDSZ-es marosvásárhelyi tanácsosok közpénzből keresik a lelki békét Dél-Koreában – Vass Levente...

  RMDSZ-es marosvásárhelyi tanácsosok közpénzből keresik a lelki békét Dél-Koreában – Vass Levente befenyít

  SHARE

  A marosvásárhelyi városi tanács július 27-i rendkívüli ülése kapcsán ismét cirkusz botrány lett: egy négy tagú csapat fogja Marosvásárhelyt képviselni a Vallások a békéért világszövetség találkozóján Dél-Koreában. Orbán Viktorral szólva: Dél. Pont. Koreában. Pont.

  A négy tagú bizottság két tagja a municípiumtól, kettő pedig a városi tanácsosok közül kerül majd kiválasztásra a marosvásárhelyi városi tanács következő rendes közgyűlésén.

  A szállást és étkezéseket a szervezők állják, de a városkasszát még így is egészen pontosan 5.152 dollárral és 360 lejjel tenné szegényebbé a kiruccanás.

  A tanácsülést követő este Vass Levente a következőket jelentette ki közszereplői Facebook-oldalán, a horvát tengerpartos kép (erről bővebben itt) ezúttal elmaradt:

  “A félreértések elkerüléséért!
  A két marosvásárhelyi Rmdsz tanácsos nem fog Koreába utazni. Vagy ha megteszi, akkor sajtótájékoztatón fogom kérni, hogy bemutassák a munkájuk eredményét és a megtérülést. Barátsággal. Vass Levente”

  Első ránézésre úgy tűnik mintha nemes egyszerűséggel és atyai szigorral térítené jobb belátásra a tékozló frakciót. A probléma a “Vagy ha megteszi“-nél kezdődik, mert köztudott, hogy következetesség nélkül nem lehet gyereket nevelni, nemhogy tékozló frakciót.

  Ami ezután a rész után következik,

  az talán még ennél is jobban elgondolkodtat, mivel sehogy sem tudunk rájönni, hogy a vallások a békéért konferencia eredményeképpen létrejövő, minden bizonnyal lelki gazdagságot hogyan lehetne számszerűsíteni. Valahogy olyan érzésünk van, hogy dacára vallási jellegének, mégsem ez fogja a katolikus iskola ügyét előremozdítani.

  Azt pedig csak halkan jegyezzük meg, a két RMDSZ-es tanácsos, akikről azt rebesgetik, hogy elutaznak majd Dél-Koreába vallásilag, nos, egyikőjüket hamarosan eltiltja az ANI (összeférhetetlenség miatt)  közügyek gyakorlásától, a másik pedig az alpolgármester, akit, ha visszahívnak, akkor Marosvásárhely ismét magyar alpolgármester nélkül marad, lévén a POL-al anno fájt összedolgozni, így lehetett volna két magyar alpolgármester.

  Kritiq.eu