Szijjártó: Soros György meg akarja büntetni a magyarokat

  Szijjártó: Soros György meg akarja büntetni a magyarokat

  SHARE

  Világosan látszik az, hogy Soros György igazából meg akarja büntetni a magyar embereket azért, amiért nem az ő jelöltjeire szavaztak, akik csúfos kudarcot vallottak a magyar parlamenti választáson – mondta el az M1 Ma Reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  Zárt ajtók mögött, a média kizárásával tárgyalt Soros György Brüsszelben, az Európai Bizottság alelnökével. Annyi szivárgott ki a találkozóról, hogy európai és globális kérdéseket is érintettek, de részleteket nem tudni.

  Szijjártó Péter erre reagálva elmondta: a Fidesz-KDNP történelmi győzelmet aratott a választásokon, amit Soros György, Frans Timmermans és az általuk támogatott civil szervezetek nem tudnak vagy nem akarnak elfogadni.

  A magyar kormány viszont érti azt a felhatalmazást, amit a magyar emberektől kapott a választáson, ezért megkettőzött erővel, megerősített akarattal fog a jövőben is ellenállni azoknak a nemzetközi nyomásgyakorlási kísérleteknek, amelyeket akár az EU, az ENSZ vagy Soros György részéről kell majd tapasztalnia – tette egyértelművé.

  Szijjártó Péter szerint világosan látszik az, hogy Soros György igazából meg akarja büntetni a magyar embereket

  azért, amiért nem az ő jelöltjeire szavaztak, akik csúfos kudarcot vallottak a magyar parlamenti választáson.

  „Az a politikai család győzött, amely egyértelművé tette, hogy a migránsokkal szemben a magyar emberek jogait és a magyar emberek biztonsághoz fűződő jogát kívánja érvényesíteni, és világos felhatalmazást adtak a magyar emberek arra, sőt, világos feladatot szabtak arra vonatkozólag, hogy a magyar emberek biztonságát ennek a kormánynak meg kell védenie”– fogalmazott.

  Úgy vélte, az a nyomásgyakorlás, ami a magyar kormányt éri a migrációs politikája miatt, továbbra is fennmarad, sőt fokozódni fog.

  Ugyanakkor a kormány – a választásokon való rekord részvételnek és rekord szavazati aránynak köszönhetően – egy olyan társadalmi támogatottságot tudhat maga mögött, amivel még a legerősebb nyomásnak is ellen tud állni.

  Békés megoldás a cél Szíriában

  A tárcavezető az uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői luxembourgi tanácskozásával kapcsolatban elmondta, az egyeztetésen Szíriáról is tárgyaltak. Világossá tették, hogy a vegyi fegyverek bevetését elutasítják, súlyos bűncselekménynek tekintik, és az elkövetők nem maradhatnak büntetlenül.

  Hozzátette, elhangzott az is, a politikai és a békés megoldás a cél Szíriában, hogy az elmenekült emberek újra visszatérhessenek és biztonságban élhessenek.

  Kitért arra is, a szíriai vegyifegyver-létesítmények elleni szombat hajnali amerikai-brit-francia légicsapások egyetlen célja a megtorláson kívül a következő vegyi támadások megelőzése volt. A miniszter hangsúlyozta, Oroszország szerepe megkerülhetetlen a kérdésben, és a rendezésre tett erőfeszítések akkor tudnak hatékonyak lenni, ha a keleti és a nyugati hatalmak együtt tudnak működni.

  MTI