T. Băsescu: Nem hiszem, hogy Dragnea kibírja ebben a funkcióban a következő...

  T. Băsescu: Nem hiszem, hogy Dragnea kibírja ebben a funkcióban a következő parlamenti választásokig

  SHARE

  Traian Băsescu volt államfő azt nyilatkozta vasárnap este a B1 televízióban, hogy Liviu Dragneának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének ‘nagyon kellene figyelnie’ az Ecaterina Andronescura és a Nicolae Bănicoiura a PSD rendkívüli kongresszusán leadott szavazatokra, mert ez azt jelenti, hogy ‘létezik egy ér, ami fel fog robbanni’.

  A Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora szerint Liviu Dragnea aligha bírja ki ‘jelenlegi pozíciójában’ a következő parlamenti választásokig, és azért támogatta Viorica Dăncilă megválasztását az ügyvezető elnöki funkcióba, hogy ‘átruházza’ a miniszterelnökre a kormányzás politikai felelősségét.

  Véleménye szerint a Dragnea ajánlása ellenére az Andronescura és a Bănicoiura leadott szavazatok azt jelzik, hogy létezik egy ‘irányzat’ Dragnea ellen, ‘egy ér, ami fel fog robbanni’.

  ‘Liviu Dragnea aligha bírja ki jelenlegi pozíciójában a következő parlamenti választásokig. (…) Én a helyében nagyon figyelnék arra a 833 ellenszavazatra, amit Viorica Dăncilă kapott’ – nyilatkozta a PMP elnöke.

  AGERPRES