Teddy Queen – Interjú Fodor Lászlóval

Teddy Queen – Interjú Fodor Lászlóval

SHARE

A Teddy Queen Erdély talán leginkább feltörekvő fiatal zenekara, Fodor Lászlóval a zenekar énekes-frontemberével beszélgettem a bandáról, a fejlődésről és a sikerükről.

Először  a Vibe fesztiválon találkoztunk 2017 nyarán a koncertetek után, akkor még Alteregó néven zenéltetek, mennyit fejlődtetek azóta szerinted és mennyire volt rögös az út hogy viszonylag rövid idő alatt hírnévre tegyetek szert?

Igen? Nem is emlékszem már arra a bulira, csak hogy eléggé sikeresnek éreztük, voltak emberek rajtunk egy páran s ez nagy eufória volt akkor (kacagás). Igen, azóta volt egy névváltásunk, mivel az Alteregó nevet már használta több zenei projekt, így olyan nevet kerestünk amit soha nem használt senki, és ezért Teddy Queen a nevünk, mert jól hangzik meg mert jól néz ki leírva szerintünk. Az út ha felfele ível már alapból nehezebb, a mi rögjeink főként a tapasztalatlanságok okozták, a tavalyi év rengeteg tanulságot hordozott magában, a sikeres koncertek mellett.

Mennyit változtatok azóta szerinted emberielg és zeneileg akár?

Emberileg folyamatosan érünk, csak mi ebben a formában, zenélés és zene által éljük a mindennapokat. Amúgy mindenkinek megvan a maga másik területe, Csóka infózik, Gellért is oda készül infó egyetemre én meg végzek marketing szakon. Ez a létforma bejön nekünk, hogy a szabadidőnkben ezt csináljuk, s a zenélés által is fejlődjünk, meg világot lássunk. Sok mindenben segít ez nekűnk, ráadásul a bennünk lappangó gondolatoknak is olyan formát ölthetünk, ami osztható, és szerintem ez tök jó, hogy önkifejezésünk egyre nagyobb méreteket ölt.

Mennyire megy gördülékenyen a közös munka?

A közös munka és zenélés egy ideje egyre szebb, egyre jobban megismerjük egymást, és egymás határait, mindenki kezdi azt a szerepet betölteni a zenekarban amihez a legjobban ért a háttérfolyamatokat illetőleg. Zeneileg is egyre patentebb a dolog, bár ezért próbálunk is mindent megtenni, pl hetente próbálni meg ilyenek.

Mikorra várhatunk tőletek új dalokat esetleg nagylemezt?

Új dalok a közeljövőben érkeznek, ugyanis a hetekben tesszük közzé a második kislemezünket aki a nem szól rám senki címre hallgat. Nagy lépés volt ez nekünk, úgy zeneileg mint emberileg egy nagy próba és előrelépésnek minősült, ezzel a lemezzel való munka.

Kikkel dolgoztok együtt ezeken?

 A lemez munkálataiban nagy szerepe volt Vári Gábor producerünknek, és vele is vettük fel az anyagot, valamint a képi világért Török Arnold, Ferenczi Zoltán, Sáji Róbert, valamint Takács Borisz voltak felelősek. Ezenkívűl a vasárnap kijövő videóklippünkben Blénesi Kincső szini szakos lány is közreműködött.

Mi motivál, hogy egyre több és több energiát fektessetek az bandába?

Ami motivál szerintem, az az hogy utat látunk a zenélésben, tapasztaljuk a szintlépésekkel járó jó érzéseket, és ezt szeretnénk minél többször átélni.

Mit ajánlanál a többi fiatal zenekarnak, mi a siker titka? 

Azt ajánlanám a többi fiatal zenekarnak, hogy találják meg a miértjeiket, hogy szívből jöjjön az egész, és akkor majd a hogyan-ok is jönni fognak, csak türelmes kell lenni, mint kb minden szakmában.

Hogy látod mennyire van jövője és egyáltalán jelen az erdélyi magyar alternatív zenének?

Szerintem van jövője, optimalistán állunk a reménytelenséggel szemben kicsit, de mint egyik úttörő zenekara a magyar alternatív rock zenének erdélyben mi fényesnek látjuk a jövőjét ennek a műfajnak.

Mikor és hol hallhatunk titeket legközelebb élőben?

A következő koncertünk április 11.-án lesz a GCafé Marosvásárhely-ben, ez lesz a tavaszi turnénk első állomása is.