Több mint 300 személy szorult orvosi ellátásra az Untold fesztivál második napján

Több mint 300 személy szorult orvosi ellátásra az Untold fesztivál második napján

SHARE

A rendőrség és a csendőrség 28 bírságot rótt ki, összesen 14.510 lej értékben – tájékoztatat a Kolozs megyei csendőrség közleménye.

A rendfenntartók 22 esetben bűncselekmény elkövetése miatt léptek közbe. A nyomozás minden esetben ügyészségi felügyelettel történik. A fesztivál második napján 346 személy szorult elsősegély ellátásra. A rendfenntartók szerint a második napon nem került sor olyan incidensre, amely súlyosan sértette volna a csendet és a közrendet.

A fesztivál biztonságát több mint 1.200 csendőr, rendőr, tűzoltó és egészségügyi személyzet ügyeli fel. Az első nap folyamán 270 személyt részesítettek elsősegélyben és 26 bírságot szabtak ki.

A szervezők szerint a fesztivál második napján 89.000 vendég vett részt. A főszínpadon koncertezett Manuel Riva, Vanotek, Jason Derulo, Kygo, Tiesto, Don Diablo és KSHMR. A fesztivál többi színpadán több mint 40 előadó lépett fel, köztük Solomun, a Satra B.E.N.Z, a Noisia és a Modestep.

Az augusztus 2-a és 5-e között Kolozsváron zajló Untold fesztivál tíz színpadán összesen 250 előadó ad koncertet. A szervezők mintegy 350.000 vendégre számítanak. A főszínpad a Kolozsvár Arénában van, de a fesztivál lezárt részéhez tartozik a Sétatér és a sportcsarnok környéke is. Ezen a részen augusztus 8-ig forgalomkorlátozás van érvényben.

AGERPRES