Ügyvédei szerint politikai menedékjogot kapott Costa Ricában Elena Udrea

  Ügyvédei szerint politikai menedékjogot kapott Costa Ricában Elena Udrea

  SHARE

  Politikai menedékjogot kapott Costa Ricában Elena Udrea – állítja a volt turisztikai miniszter ügyvédje.

  Veronel Rădulescu ügyvéd a Bute-gála-ügy perének pénteki tárgyalásán azt mondta, védence több olyan dokumentumot küldött, amelyek azt igazolják, hogy Elena Udrea Costa Ricában telepedett le, és március 21-én politikai menedékjogot kapott.

  Az ügyvéd átnyújtotta az iratokat a bíráknak, egy igényléssel együtt, amelyben a volt miniszter kéri, hogy az utolsó szó jogán mondhasson beszédet távkonferencia keretében vagy a bírói megkeresés eljárásával.

  Rădulescu azt mondta, tudomása szerint 1989 óta nem volt példa arra, hogy egy európai uniós vagy NATO-tagország állampolgára politikai menedékjogot kapjon más országban.

  Az ügyvéd kérte a pénteki tárgyalás elhalasztását, illetve hogy jelöljenek ki egy időpontot, amikor meghallgatják Elena Udreát.

  A Bute-gála-ügyben alapfokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Elena Udreát a legfelsőbb bíróság vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A volt miniszter fellebbezett, hamarosan jogerős ítélet születik az ügyben. A per előző tárgyalásán a Costa Ricában tartózkodó Udrea arra hivatkozva kért halasztást ügyvédein keresztül, hogy várandós, és orvosai teljes nyugalmat rendeltek el neki.

  AGERPRES