Vállalkozás itthon – Tusványos 2018

Vállalkozás itthon – Tusványos 2018

SHARE

Napjainkban minden fiatal a maga ura szeretne lenni, hogy neki senki ne mondja meg, hogy mit, hol és hogyan csináljon. Mindenki szereti a főnök szerepét. De mégis mi kell egy sikeres vállalkozáshoz, és miért pont itthon? Ezeket a kérdéseket probálták megválaszolni az előadók.

Kállai Emánuel (online marketing szakértő, Growww Digital), Geréb Róbert (szoftverfejlesztő, tulajdonos, UponSmart) és Talpas Botond (tulajdonos, Diversity Advertising).

Minden vállalkozás egy jó ötlettel indul. Ha megvan a jó és sikeresnek tűnő ötlet, mindig érdemes kikérni a vállalkozó szellemű ismerőseink tanácsát, de akkor pozitív a visszajelzés, ha még pénzt is fektetnének az ötletünkbe.

Soha ne a pénzért, hanem azért mert szereted. Kállai szerint jó ha erre születtél, egy nagyon jó példával érvelt. „ 10-12 éves lehettem, amikor kezdtem az egészet, a negyedben lakó barátaimmal 1 lejért árultuk a helyi rádió stikereit.” Tehát egy valamit nem lehet pótolni és ez a tapasztalat.

Arra a kérdésre, hogy miért itthon, egyértelmű és rövid válasz érkezett. Külföldön megtapasztaltam, hogy milyen egy bentlakásban egyedül lenni. Csak itthon tudsz egy telefonnal bármit elintézni, például ha szükséges egy hangfal egy másnapi rendezvényre, tudod, hogy egy hívással meg is szerezted. A személyes kapcsolatokat nem lehet pénzzel megvenni.

Úgy gondolom, hogy ez az előadás nagyon tanulságos és egyben lelkesítő volt, főként a pályaválasztás előtt állók számára. Az előadók személyes tapasztalatokkal és tanácsokkal látták el az érdeklődőket. Tehát egy biztos, soha nem késő váltani, valami újat kezdeni, ha megavan a kezdő lökés, ami egy piacképes ötlet.

 

Gergely Eszter