Vélemény az Awake-ről – Sokat ígért, keveset nyújtott

Vélemény az Awake-ről – Sokat ígért, keveset nyújtott

SHARE

Idén, első alkalommal, megrendezésre került Gernyeszegen az Awake fesztivál. Számos nagy név volt meghirdetve, köztük Rag’n’Bone Man, Tom Odell, Modestep, Irie Maffia, Kiscsillag. Mindenki tűkön ülve várta már, hogy megvehesse jegyét, hát még azt, hogy ott legyen végre. Sajnálatos módon két fellépő is visszamondta, ami természetesen nem a szervezők hibája volt, sőt, ők mindent megtettek azért, hogy pótolják a veszteséget.

A helyszín a Teleki-kastély területe volt.

Aki járt már arra, tudhatja, hogy milyen gyönyörű és mennyire kellemesen el lehet ott időzni. Véleményem szerint megfelelő helyszínt nyújt egy fesztiválnak, habár sokan úgy vélik, hogy csupán az Electric Castle koppintása. Miért is volna ez akkora probléma? Ha egy kastély területe ennyi lehetőséget kínál egy fesztiválnak és ekkora élményt nyújt a résztvevőknek, miért ne folytassák? Sokan, talán pont a viszonyítási alap miatt, mégis számos negatív megjegyzést tettek. ”Ez a fesztivál azt remélte, hogy berobban, de nem így lett.” , ”Sokat ígért, keveset nyújtott..” , ”Egy ilyen fesztivál nem engedhet meg magának ilyen árakat.” Rengeteg ismerőssel összefutottam, legtöbbjük ilyenekkel fogadott: ”Mennék valamerre ,de nincs program.”, ”Inkább lefekszem, már unom..” ”..az is lehet, hogy hazamegyek..”.

DCIM100GOPROGOPR0009.

Habár ezek csak szavak, való igaz, hogy elég sokan hazamentek már a második napon, még többen a harmadikon. A camping területe egyik percről a másikra kiürült. Az árak valóban elég magasak voltak, nem szívesen fizet az ember 20 lejt egy szendvicsért és dupla annyit egy sörért, mint máshol. Három shot árából egy üzletben az ember már egy üveggel is vehetne kedvelt italából. Nem is csoda,hogy a társaság nagy része a fesztivál területén kívül evett-ivott. A buszok, amelyek biztosították az utat Gernyeszegtől Vásárhelyig, valamilyen úton-módon mindig tele voltak. Rengetegen álltak a megállóban és várták, hogy végre hazamehessenek.

Természetesen az idő is közrejátszott

mifelénk ugyebár nem lehet fesztivál egy ” jó kis” zuhé nélkül. Az emberek többsége emiatt gondolta úgy, hogy érdemesebb hazafelé venni az irányt. Ettől eltekintve, remélem, hogy jövőre is megszervezik, korrigálva kisebb-nagyobb hibáikat.

A fesztiválról bővebben:

Awake a gernyeszegi Teleki kastélyban – az első romániai butikfesztivál

Szabó Fruzsina,

Kritiq.eu