Velencei Biennálé

  Velencei Biennálé

  SHARE

  Május 13-án megnyíltak az 57.  Velencei Képzőművészeti Biennálé kapui. A két főhelyszín az Arzenál és a Giardini, de emellett szerte a városban fellelhetőek különböző nemzetek galériái.

  untitled-143

  A látógatók egy nap alatt akár 30-40 nemzet pavilonját tekinhetik meg. Az idei biennálé (koncepciója) az emberiség aktuális (problémái köré épül) problémáit boncolgatja. A művészi alkotások más-más eljárással készültek, ezek egyik teremből a másikba haladva, egymásba folyva bontakoznak ki. A művészek különféle megoldásokkal reprezentálták országuk helyzetét, nézőpontját, vélekedésmódját a jelenlegi problémákra reflektálva.

  untitled-291

  Akadnak olyan helyek is, mint például a francia pavilon, ahol élő zene várja a kiváncsi szellemű embereket, nem csupán felvétel. Máshol performanszok fogadják a látogatókat, sőt, még interaktív programok is vannak.

  untitled-380

  Minden egyes teremnél be van osztva egy fiatal alkalmazott, akitől a látogatók segítséget kérhetnek, egyikükkel röviden elbeszélgettem.

  Francesco olasz származású és jelenleg Velencében él. Három hónapig dolgozik a biennálén, mivel egyetemre gyűjt. A legtöbben ezzel a céllal jelentkeztek. Az ott töltött idő alatt végig ugyanoda vannak beosztva, egymás között nem cserélgetik a helyszíneket, de elmondása alapján egyáltalán nem unalmas nap mint nap ugyanazt csinálni, mivel folyton új látogatók érkeznek.

  A Biennálé egészen november 26-ig, 10-18 óra között fogadja a művészetkedvelőket.