Videó: Mit üzen a székelyek világszövetsége Tudose-nak?

  Videó: Mit üzen a székelyek világszövetsége Tudose-nak?

  SHARE

  A Székelyek Világszövetsége felháborodását fejezte ki Tudose miniszterelnök akasztásos kijelentései miatt, sőt Mihály András alapító tag videóban is kifejtette a véleményét az üggyel kapcsolatban. (videó lennebb) A Székelyek Világszövetsége a következő üzenetet juttatta el szerkesztőségünkhöz:

  BOTRÁNY! Székelyek felakasztásáról értekezett a román miniszterelnök

  Ghonzó Tudosénak: nem lesz itt akasztás, mert ebben az országban nincs pénz annyi kötélre

  A Ravasz, a Kalmár és Gyorstüzelő Dzsoni harcba indulnak a Zatonómiáért

  “A Székelyek Világszövetsége felháborodását fejezi ki Tudose miniszterelnök székelyellenes és egyenesen fenyegető kijelentése miatt. Felszólítjuk az erdélyi magyar pártok vezetőit, hogy haladéktalanul tegyenek feljelentést az üggyel kapcsolatosan minden lehetséges helyi és nemzetközi bíróságon!

                  A Székelyek Világszövetsége szerint Tudose miniszterelnök kijelentése sérti a székely és magyar népet és egyenesen gyűlöletkeltés céljából történt, továbbá a miniszterelnök megszegte a népek önrendelkezési jogát ami jus cogens jog még az ő hazája Románia számára is.  

                  Véleményünk szerint egy állítólagos jogállam miniszterelnöke sem engedheti meg magának, hogy halállal pontosabban akasztással fenyegessen meg 750 000 székely embert. Ez több mint gyűlöletkeltés ezért a Román Diszkriminációellenes Tanácshoz is fogjuk jelenteni az ügyet.

                  A Székelyek Világszövetsége azt tanácsolja minden székely embernek, hogy őrizze meg a nyugalmát és ne provokációval válaszoljunk erre, hanem jogi eszközökkel úgy, hogy kérjük az erdélyi magyar pártokat, hogy vigyék nemzetközi bíróságra az ügyet.

  Erőt egészségét és önrendelkezést a székely népnek!

  Székelyek Világszövetsége Sajtószolgálata”

  Mihály András üzenete románul:

  Posted by Mihaly Andras on Friday, January 12, 2018

  És magyarul:

  Posted by Mihaly Andras on Friday, January 12, 2018