Vona Gábor: Attila unokái csak Allahtól félnek – a Jobbik elnöke röhejes...

  Vona Gábor: Attila unokái csak Allahtól félnek – a Jobbik elnöke röhejes magyarázkodásba bonyolódott

  SHARE
  Vona Gábor a Szürke Farkasok körében

  Különös videó került elő Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről: törökországi látogatásán valószínűleg telefonnal készült nem túl jó minőségű felvételen Vona Gábor törökül köszönti közönségét, és megjegyzi: Attila unokáiként senkitől sem félnek, csakis Allahtól.

  Az eset már csak azért sem vet túl jó fényt a Jobbik elnökére, mert az utóbbi időben látványosan próbál közeledni a korábban még a nemzet ellenségének kikiáltott magyarországi zsidósághoz. Ez eddig felemás sikert hozó folyamat során olyan liberális és antifasiszta közéleti személyiségek, mint Heller Ágnes fogadták Vona Gábor közeledését, ugyanakkor a morális kóddal keményen megáldott Köves Slomó főrabbiról két alkalommal is látványosan visszapattant.

  Vona Gábor ráadásul korábban a törökországi Szürke Farkasok nevű szervezettel ápolt szívélyes viszonyt, azzal a szervezettel, amelyet terrorizmussal és II. János Pál pápa elleni merényletben való részvétellel is gyanúsítanak.

  A csütörtök reggel nyilvánosságra került videó után Vona Gábor Facebook-oldalán kezdett magyarázkodásba, miszerint ő Isten-t értett Allah alatt, amire bizonyítékul a Google Translateról mentett képernyőképet is csatolt. A gond csak az, amint arra a Mandiner egyik szerkesztője rámutatott, hogy Allah a Korán istene, míg az Istent, amelyik nem muzulmán törökül Tanri-nak nevezik.

  A Mandiner újságírója kommentjében fel is hívta a Jobbik elnökének figyelmét eme tényre, ám hozzászólását törölték, majd később az egész posztot, helyette egy új bejegyzést tettek közzé, amelyben már fordítva szerepel a keresés, azaz a magyar Istenről a török Allahra.

  A felvételt a Mandiner tette közzé, íme:

  (Videó forrása: Mandiner)

  Kritiq.eu