Woodstocki hangulattal indít a Méra Világzenei Csűrfesztivál 3. kiadása! Hagyd el a...

Woodstocki hangulattal indít a Méra Világzenei Csűrfesztivál 3. kiadása! Hagyd el a várost és lazulj a mérai gyümölcsfák alatt!

SHARE

Augusztus 2-án, csütörtökön kezdődik Erdély világzenei csűrfesztiválja a kalotaszegi Mérán. A fesztivál célja, hogy megmutassa a világnak Kalotaszeget és Kalotaszegnek a világot. Három kontinens zenészei lépnek fel a fesztivál négy napja alatt a falu központjában található Szarka-telek csűrjében, illetve a Református templomban. A koncertek után minden nap fergeteges táncházzal és jam session-nel kergeti fel a Holdat az égre az Erdőfű Zenekar és vendégei.

Péntektől kicsiket és nagyokat napközben is számos különleges program vár: mesemondás, kézműves játszótér, BBC-dokumentumfilmek, helyi finomságok – egy tájház, egy bivalymúzeum, pizza mérai bivalymozarellával, és még sok más! A teljes fesztiválprogram elérhető itt .

A fesztivál ideje alatt a rendszeres buszjáratok mellett fesztiválbuszok is közlekednek Kolozsvár és Méra között, így éjszaka sem lesz nehéz visszajutni Kolozsvárra. A jegy ára mindössze 5 lej. A buszok órarendje elérhető itt, lefele görgetve.

Mire bulizunk csütörtökön?

18:00 Putripop (RO/HU) 

Ígjen a falu és jön a Folkpatika! A PutriPop olyan világzenei műhely, amely a jelenünk valóságát mutatja meg a zene nyelvén. Hagyományos hangszeres felállás, könnyed szövegvilágú hegedű-énekcentrikus folklór, a táncház és erdélyi cigányzene ötvözete.

19:30 Nadara (RO) 

Az együttes zenéje ötvözi a magyar, cigány és román népzenei hagyomány legjavát. A Nadara úgy hozott létre egy új, korszerű stílust, hogy közben hű maradt ezekhez a hagyományokhoz. A zenekar 2001-ben alakult az erdélyi Szászcsáváson. Játszottak már szerte a világon, a rózsák bálján a monacói hercegnek is felejthetetlen koncertet adtak.

 

21:30 Ferenczi György és a Rackajam (HU)

A Rackajam együttes műsorát két szerelem határozza meg: a magyar kultúra és a forradalom szeretete. A rendkívül energikus produkciójukban egyaránt helye van a kalotaszegi hajnalinak, Hendrix zenéjének és olyan forradalmi költők verseinek, mint Petőfi és Gérecz  Attila. Zenéjük a szabadság forradalmát hirdeti.

23:30 Táncház. Zenél az Erdőfű Zenekar (HU).

A helyszínen a napijegy ára csak 39 lej. 3 napos bérletet 89 lejért, fesztiválbérletet 119 lejért lehet váltani.

A program támogatói: a Román Nemzeti Kulturális Alapkezelő (Administraţia Fondului Cultural Naţional), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Bethlen Gábor Alap, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Communitas Alapítvány, Magyar Fesztivál Szövetség. A program kiemelt partnere a Hagyományok Háza.

Találkozunk a csűrben!